NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Apple σχεδιάζει «πράσινες» εγκαταστάσεις 278,000 τ.μ. στο Austin

Η Apple σχεδιάζει «πράσινες» εγκαταστάσεις 278,000 τ.μ. στο Austin

Η Apple ανακοίνωσε την πρόθεση της για επέκταση των επιχειρήσεών της στο Austin της πολιτείας του Texas με την κατασκευή νέου campus. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια (900 εκατ. ευρώ) ενώ η έκταση των νέων εγκαταστάσεων πρόκειται να φτάσει τα 278,000 τ.μ. Μάλιστα με την ολοκλήρωση του έργου ο αριθμός των εργαζομένων της Apple στην περιοχή θα αυξηθεί κατά 15,000 φτάνοντας τους 22,000 υπαλλήλους.

Παράλληλα, η Apple ανέφερε πως το νέο Mac Pro το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του Δεκεμβρίου, κατασκευάζεται στην περιοχή του Austin λίγο πιο μακριά από υπό σχέδιο campus.

Στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας «πράσινης» πολιτικής η Apple ανακοίνωσε πως εντός του campus θα υπάρχουν ποικίλα δένδρα και φυτά. Για το στόχο αυτό ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός υπέγραψε συνεργασία με την Bartlett Tree Experts, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο Austin, για την διατήρηση και αύξηση της αυτοφυούς χλωρίδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια, το 60% των εγκαταστάσεων πρόκειται να καλυφθεί από πράσινο συμπεριλαμβανομένης και μιας έκτασης 20,000 τ.μ. η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Τέλος σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple οι νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να χρησιμοποιούν ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές μέρος της οποίας θα προέρχεται από ηλιακά πάνελ.

Με πληροφορίες από neowin.net

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr