NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Επιχειρηματίες και τεχνοκράτες βασικά πρότυπα επιρροής στην εξέλιξη της ανθρωπότητας

Επιχειρηματίες και τεχνοκράτες βασικά πρότυπα επιρροής στην εξέλιξη της ανθρωπότητας

Στο περιοδικό «Vanity Fair» του Οκτωβρίου, σε μια λεπτομερή καταγραφή, αναφέρονται επιχειρηματίες και τεχνοκράτες, άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν «σύμβολα κουλτούρας» για τον πλανήτη και που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στη ιστορία. Οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον επειδή συνδυάζουν γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές που τους καθιστούν βασικά πρότυπα επιρροής.

Στην Τεχνολογία

Πρώτη στον κατάλογο καταγραφής η διευθύνουσα σύμβουλος Σούζαν Γουοτζίσκι, του YouTube, η οποία χειρίζεται τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αναπαραγωγής και ανταλλαγής βίντεο. Οι τάσεις μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται, αλλά η δουλειά της είναι να φροντίζει το YouTube να κερδίζει από την κάθε μία τάση. Η υπάλληλος υπ. αριθμ. 16 της Google πήρε μετάταξη στο YouTube, την μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα βίντεο από το 2014. Το 2006, η Γουοτζίσκι παρακίνησε τα αφεντικά της στη Google να αγοράσουν την ιστοσελίδα, το οποίο και έκαναν με μια συμφωνία 1,65 εκ. δολαρίων. Τώρα, το YouTube έχει πάνω από 1 δις επισκέπτες μηνιαίως και η αξία του εκτιμάται στα 70 δις δολάρια.

Η Σίλικον Βάλεϊ βρίσκεται στο τιμόνι της αντιμετώπισης ενός από τα πιο σοβαρά προβλήματα της δεκαετίας, στον έλεγχο του περιεχόμενου του YouTube για ακατάλληλο υλικό, γεγονός που ήδη επιτελεί πολύ καλά. Πεντακόσιες ώρες βίντεο ανεβαίνουν κάθε λεπτό από χρήστες του YouTube και χρειάζονται πλέον λιγότερες από 24 ώρες για να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί καθετί προσβλητικό, ακραίο ή ακατάλληλο από τις υπηρεσίες που ελέγχει και η Γουοτζίκι.

Στην επόμενη θέση ο Ινδός Σάτια Ναραγιάνα Ναντέλα διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο οποίος έχει κατορθώσει να αυξήσει την τελευταία πενταετία τα έσοδα της εταιρείας σε 1,1 τρισ. δολάρια.

Στις Επιχειρήσεις

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, θα ρίξει όλο το βάρος της εταιρείας του σε μια εκστρατεία που έχει στόχο να συμβάλει στην εκπλήρωση, δέκα χρόνια νωρίτερα μάλιστα, των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

«Δεσμεύομαι να εκπληρώσω τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού δέκα χρόνια νωρίτερα και η Amazon να είναι η πρώτη στον κατάλογο» αυτών που θα το κάνουν, δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή πρωτοβουλία, που τιτλοφορείται «The Climate Pledge» (Η δέσμευση για το κλίμα) και έχει ως στόχο να υπογραφεί κι από άλλες επιχειρήσεις.

Ο Μπέζος διευκρίνισε ότι η εταιρεία του θα παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγάκια στην αμερικανική start-up Rivian, τα πρώτα από τα οποία θα είναι επιχειρησιακά ήδη από το 2021. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διευθυντή της Amazon Ντέιβ Κλαρκ, πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία οχημάτων διανομής που έχει γίνει ποτέ. Το σύνολο των οχημάτων αυτών θα λειτουργεί το 2030, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν το νέο «κεφάλι» της Disney, Μπομπ Ίγκερ, ο δημιουργός της SoftBank, Μασαγιόσι Σαν, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Έλον Μασκ, που έχει εκπονήσει σχέδιο για να κατακτήσει τον πλανήτη Άρη την προσεχή δεκαετία, αλλά και η Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς κολοσσούς στις ΗΠΑ.

Στην Ψυχαγωγία

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στους πιο ισχυρούς ανθρώπους του θεάματος, ο Τεντ Σαράντος του Netflix. Είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει και υπογράφει για όλο το περιεχόμενο της διαδικτυακής πλατφόρμας. Η άνοδος του Netflix υπήρξε εντυπωσιακή. Από μία εταιρεία που διακινούσε βιντεοκασέτες-DVD μέσω ταχυδρομείου, έγινε ένας κολοσσός παραγωγής ταινιών και σειρών, που διανέμονται online σε συνδρομητές. Ο Τεντ Σαράντος στην εφηβεία του δούλεψε σε βίντεο κλαμπ και εκεί απέκτησε τις «εγκυκλοπαιδικές» του γνώσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά και ένστικτο πάνω σε τι αγοράζει το κοινό (κάποιος τον αποκάλεσε «ανθρώπινο αλγόριθμο»).

Στην 4η εξουσία

Στο CBS News, η πρόεδρος Σούζαν Ζιρίνσκι – κορυφαίο στέλεχος στην παραγωγή του ειδησεογραφικού τμήματος. Σημειώνεται ότι η Ζιρίνσκι, που οι συνάδελφοί της τη φωνάζουν απλά «Ζ», είναι 46 ετών, θεωρείται πλέον βετεράνος του CBS και κρατούσε τα ηνία του ειδησεογραφικού μαγκαζίνο «48 Ηours». Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής του αμερικανικού δικτύου και χαίρει ευρείας αποδοχής και εκτίμησης από τους συναδέλφους της.

Σε επόμενες καταγραφές βρίσκονται η Τζούλι Μπράουν, δημοσιογράφος που αποκάλυψε τα σεξουαλικά σκάνδαλα, οι αρχισυντάκτες της «Washington Post» και των «New York Times». Στον Τύπο, κυρίαρχοι είναι όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν υψηλή εγκυρότητα στην είδηση ενάντια στα fake news και στη διαδικτυακή παραπληροφόρηση.


Πηγές

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr