NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

«Makedonia the Great» το κεντρικό σύνθημα του σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα

«Makedonia the Great» το κεντρικό σύνθημα του σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα
26_11_2019 | 12:23 26_11_2019 | 13:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της EuroCommerce, Regis Degelcke, ενημέρωσε σχετικά με το νέο εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων.

Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο και την ετήσια Γενική Συνέλευση, το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες, ζήτησε να γνωστοποιηθεί η χρήση του σε όλες τις ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις-μέλη της EuroCommerce.

Το περιεχόμενο της ενημέρωσης του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς είναι το ακόλουθο:

«Σας ενημερώνω, ότι η παρουσίαση του νέου σήματος για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα έγινε στο «Τhessaloniki Summit», στις 14 Νοεμβρίου 2019. Στο κέντρο του σήματος δεσπόζει ένα μεγάλο “Μ”, ένα γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες. Το κεφαλαίο “Μ” έχει το πλεονέκτημα να είναι γενικότερο και πολύ πιο αναγνωρίσιμο σε όλα τα πεδία. Το κεντρικό σύνθημα του σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα είναι «Makedonia the Great», ενώ υπάρχουν και παραλλαγές του, ανάλογα με την κατηγορία του προϊόντος: «Great Land», «Great Food», «Great Wine», ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε. Επισυνάπτουμε τα γραφικά του σήματος, όπως πρόκειται να εγγραφεί στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε. Το επίσημο εμπορικό σήμα των Μακεδονικών προϊόντων, δεν θα μπορεί να αντιγραφεί από εταιρείες στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς υπάρχουν αυστηρές νομικές διαδικασίες διεθνώς.

Επιπλέον, θα ήθελα να επισημάνω τις ακόλουθες τρεις εθνικές επίσημες αποφάσεις:

  • Το σήμα αφορά στα μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία.
  • Το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα στηριχθεί από όλους τους φορείς και τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα επιμελητήρια.
  • Το σήμα θα συνοδεύει συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας.»

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., ως μέλος του Δ.Σ. της EuroCommerce, ευχαρίστησε για την υποστήριξή της αναφορικά με το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων και ζήτησε από την EuroCommerce να ενημερώσει σχετικά όλους τους οργανισμούς και τις εταιρείες, μέλη της. Δεσμεύτηκε να προωθήσει όλες τις θεσμικές πληροφορίες και το επίσημο υλικό του νέου εμπορικού σήματος, μετά την ετήσια Γ.Σ. στις Βρυξέλλες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr