NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Απονεμήθηκαν τα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Τα πρώτα Αριστεία Επιχειρηματικότητας, τα βραβεία με τα οποία τιμά τα μέλη του για τα επιτεύγματα τους το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκαν χθες το απόγευμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, οι οποίοι εκπροσώπησαν την κυβέρνηση στην τελετή. Μάλιστα συνεχάρησαν το ΕΕΘ για την πρωτοβουλία του και τόνισαν ότι τέτοιοι θεσμοί ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της.

«Επιστρέφει η αριστεία στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία. Επιστρέφει η ελεύθερη η οικονομία στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν και η επιχειρηματικότητα», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας τον «κομβικό ρόλο» που θα διαδραματίσουν ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις, για να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση το στοίχημα που έχει βάλει, και την επόμενη 4ετία η Θεσσαλονίκη να είναι μια καινούρια πόλη.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι το Επιμελητήριο αποφάσισε να διοργανώσει αυτόν τον θεσμό για να δώσει «την ηθική επιβράβευση στους συναδέλφους μας που τα κατάφεραν! Νομίζω ότι τους το οφείλουμε. Όλη η κοινωνία οφείλει να τιμά και να προβάλει αυτούς που καταφέρνουν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στην πρόοδο της κοινωνίας μας και την ανάπτυξη της τοπικής Αγοράς.

Επιπλέον, μια που η Ελληνική Πολιτεία δεν βραβεύει τους επιχειρηματίες, αν και θα έπρεπε, το κάνουμε εμείς. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: ότι επιχειρηματίες και κοινωνία είναι στοιχεία ταυτισμένα και πρέπει να προχωρούν μαζί για να πετυχαίνουν διαρκώς καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη ενώ όπως εξήγησε ο κ. Ζορπίδης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τιμήσει την εταιρία Aegean Airlines, με ειδική τιμητική διάκριση γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να την ευχαριστήσει και να την συγχαρεί για τη συμβολή της στον μεγάλο αγώνα όλων μας, να γίνει η Θεσσαλονίκη μας σημαντικός τουριστικός προορισμός», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ.

Ο κ. Βασιλάκης ευχαρίστησε το ΕΕΘ για την τιμή αλλά και τη Θεσσαλονίκη γιατί στηρίζει σταθερά την εταιρία, ενώ τόνισε ότι η πόλη, με το νέο αεροδρόμιο έχει λαμπρές προοπτικές, στις οποίες φυσικά θα συμμετέχει και η Aegean.

Αναλυτικά, τα βραβεία απονεμήθηκαν στους:

  1. Αστική Επιχειρηματικότητα

Στην κατηγορία αυτή διαγωνίστηκαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και στόχος του βραβείου είναι να προβληθεί η προσπάθεια των επιχειρηματιών που επιχειρούν εντός Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία επέδωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Οι βραβευθέντες

  • Μεγάλη επιχείρηση: Η εταιρία συμβούλων Lever ΑΕ, του ομίλου «Σαμαράς και Συνεργάτες». Η εταιρία κερδίζει επειδή κατόρθωσε να παρουσιάσει μία σημαντική αύξηση της δραστηριότητας της και μάλιστα μέσα σε καιρό κρίσης. Το αντικείμενο της είναι σημαντικό επειδή με το έργο της βοηθά άλλες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, καθώς με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει, απορροφώνται ευρωπαϊκά προγράμματα και προωθούνται επενδύσεις, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες και μόχλευση κεφαλαίων.
  • Μεσαία επιχείρηση: «Ενημέρωση – Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ΣΙΑ ΟΕ»: Πρόκειται για μία επιχείρηση ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η «Ενημέρωση» ενημερώνει φορείς και επιχειρήσεις για το τι γράφεται στον Τύπο γι’ αυτούς αλλά και για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Κερδίζει γιατί κατόρθωσε να εγκολπώσει καινοτόμο τεχνολογία στον απαιτητικό χώρο των ΜΜΕ και του Διαδικτύου. Με τις υπηρεσίες που παρέχει βοηθά εκατοντάδες επιχειρήσεις να είναι σωστά και εγκαίρως ενημερωμένες, ώστε να ανταποκρίνονται καθημερινά στις προκλήσεις τους.
  • Μικρή επιχείρηση: «Ευστάθιος Ευθυμιάδης και ΣΙΑ, ΕΕ». Είναι εταιρία ταχυμεταφορών. Κερδίζει το βραβείο γιατί κατόρθωσε μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στην Αγορά να αναπυχθεί και να φτιάξει ένα σημαντικό δίκτυο επιχειρήσεων και φορέων, που προσφέρει τις υπηρεσίες της.

2. Περιφερειακή Επιχειρηματικότητα

Η κατηγορία αυτή αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του αστικού ιστού, εκτός δηλαδή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Το βραβείο θεσμοθετείται για να προβληθούν και να τιμηθούν οι επιχειρήσεις που καταφέρνουν να αναπτυχθούν στις δύσκολες συνθήκες της περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης. Η επίδοση των βραβείων έγινε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βραβευθέντες:

  • Μεγάλη επιχείρηση: Χρήστος Τσομπανίδης – χωματουργικά έργα. Κερδίζει γιατί κατάφερε να μεγαλώσει τον κύκλο των εργασιών της, το προσωπικό της αλλά και τη δραστηριότητα της, τον τελευταίο χρόνο.
  • Μεσαία επιχείρηση: Δελή Ελένη. Της Εταιρίας Deli Textile. Η εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Design και της παραγωγής κουρτινών, υφασμάτων και εξοπλισμού σκίασης. Διακρίνεται για το οικολογικό προφίλ της, καθώς χρησιοποιεί για όλα τα έντυπα της μόνο ανακυκλωμένο χαρτί, που προέρχεται από βιομάζα πατάτας. Προωθεί σταθερά τα υλικά, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Μικρή επιχείρηση: Σακονίδης Δημήτρης για την εταιρία «χτύπα το». Είναι ο μοναδικός με έδρα στη Θεσσαλονίκη κόμβος ηλεκτρονικού εμπορίου για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

3. Γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η κατηγορία αυτή αφορά επιχειρήσεις που ανήκουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον σε γυναίκες. Στόχος του είναι να προβάλει και να τιμήσει την γυναίκα- επιχειρηματία και τον δύσκολο ρόλο της, που συνήθως «τρέχει» παράλληλα με τις άλλες ιδιότητες της, της συζύγου και της μητέρας.

Την επίδοση έκαναν τρεις γυναίκες: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευγενία Πετρίδου, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης και η κυρία Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ.

Οι βραβευθείσες:

  • Μεγάλη επιχείρηση: Φροντιστήρια Μπαχαράκη και Συνεργάτες Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κερδίζει το βραβείο επειδή η εταιρία κατόρθωσε, συνεχίζοντας ένα ιστορικό όνομα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, να επεκτείνει τη δραστηριότητα της και εκτός του κέντρου, όπου δραστηριοποιείται από το 1957, στη Θέρμη και τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Επίσης, επειδή έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο δίκτυο στο Ίντερνετ για την ενημέρωση των γονέων, την υποστήριξη των μαθητών αλλά και την καλύτερη οργάνωση του προσωπικού της.
  • Μεσαία επιχείρηση: Εσθέτικα- Μωυσόγλου ΟΕ. Είναι κέντρο αισθητικής. Κερδίζει γιατί διακρίνεται στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών αλλά και για την κοινωνική ευαισθησία του, καθώς έχει διοργανώσει ειδικά προγράμματα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
  • Μικρή επιχείρηση: Μαρία Μπαξεβάνου. "Μαρία Μπαξεβάνου. Η κυρία Μαρία Μπαξεβάνου, έχει ιδρύσει και είναι επιστημονικά υπεύθυνη, του πρώτου στην Ελλάδα κέντρου Αξιολόγησης, Εκπαίδευσης, Mentoring και Θεραπείας Χαρισματικών παιδιών-εφήβων-ενηλίκων.

4. Νεανική επιχειρηματικότητα

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε για να προβληθούν και να τιμηθούν επιχειρήσεις που ανήκουν σε νέους, κάτω των 40 ετών, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους. Με τον τρόπο αυτό το ΕΕΘ επιθυμεί να προβάλει το ορθό πρότυπο για τον νέα άνθρωπο και να αναδείξει την αντίθεση με αυτό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία για το βόλεμα, το ρουσφέτι ή μία θέση στο Δημόσιο. Τα βραβεία απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας Groupama, που είναι ο Χρυσός Χορηγός των Αριστείων Επιχειρηματικότητας και Γιώργος Ηλιάδης, Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ.

Οι βραβευθέντες:

  • Μεγάλη επιχείρηση: Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης ΑΕ – “Warehouse 7». Είναι ένα Γυμναστήριο. Αλλά όχι ένα απλό ή κλασικό γυμναστήριο. Κερδίζει το βραβείο γιατί ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε παραπέμπει σε ένα χώρο στον οποίο κάποιος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του, αλλάζοντας το σώμα και τη διάθεση του.
  • Μεσαία επιχείρηση: «Ρέτζιο Θεσσαλονίκη- Προσέγγιση». Πρόκειται για μία επιχείρηση Παιδικού Σταθμού. Κατακτά το βραβείο για τις πρωτοπορειακές και καινοτόμους μεθόδους που εφαρμόζει στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών και τη φιλοσοφία κοινωνικοποίησης τους.
  • Μικρή επιχείρηση: Βαρβαρίδης Σταύρος. Το κεντρικό σλόγκαν της επιχείρησης «Decological» τα λέει όλα. Η επιχείρηση κερδίζει το βραβείο επειδή κατορθώνει να ισορροπεί με πολύ αποτελεσματικό τρόπο ανάμεσα στο Design και την Οικολογία.

5. Τουριστική επιχειρηματικότητα

Το βραβείο αυτό θεσμοθετήθηκε για να προβληθούν και να τιμηθούν οι επιχειρήσεις που υπηρετούν έναν από τους βασικούς στόχους της Θεσσαλονίκης: την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη! Το ΕΕΘ με το βραβείο αυτό συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ της Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία επιδόθηκαν από τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ Ανδρέα Γιαννακουδάκη, ως ευχαριστία του ΕΕΘ προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη σημαντική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης, και την Μαρία Μαυροματάκη, Περιφερειακή Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι Υποστηρικτής των Αριστείων Επιχειρηματικότητας.

Οι βραβευθέντες:

  • Μεγάλη επιχείρηση: «Admine 3.0 ΑΕ». Η διαφημιστική εταιρία Admine κατόρθωσε να κατακτήσει το 3ο βραβείο στην Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαφήμισης «Ερμής». Είναι η πρώτη σε κύκλο εργασιών διαφημιστική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας και 7η στη χώρα. Αν και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να της ανατεθούν οι λογαριασμοί μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών.
  • Mεσαία επιχείρηση: «Χατζηγρηγορίου και ΣΙΑ- Oxygen 2 ADV». Βρίσκεται δυναμικά στο χώρο της διαφήμισης και από πέρυσι έχει καταφέρει να επεκταθεί στο χώρο των κατσκευών διαφημιστικών χώρων και ιδιωτικών έργων.
  • Μικρή επιχείρηση: «Γκολογκίνας Κίμων και Έλλη ΟΕ». Είναι η εταιρία που ανεβάζει το “Greek Art” στο υψηλότερο επίπεδο. Συλλέγει έργα τέχνης, αντικείμενα και εξοπλισμό που έχουν σχεδιαστεί εμνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τον ελληνικό πολιτισμό και τα προωθεί σε σημαντικές αγορές, όπως είναι τα μουσεία, οι αίθουσες τέχνης και τα ξενοδοχεία.

6. Δημιουργική επιχειρηματικότητα

Με το βραβείο αυτό το ΕΕΘ επιθυμεί να τιμήσει την έμπνευση. Το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της επιχειρηματικότητας, που έχει σαν βάση του τη γραμμή ανάμεσα στην τέχνη και την ιδέα, τη δημιουργία, την έμπνευση!

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΕΘ Κλεόβουλο Θεοτόκη και το μέλος του ΔΕ και υπεύθυνο του ΓΕΜΗ του ΕΕΘ Κώστα Λάσκο.

Οι βραβευθέντες:

  • Μεγάλη επιχείρηση: «Admine 3.0 ΑΕ». Η διαφημιστική εταιρία Admine κατόρθωσε να κατακτήσει το 3ο βραβείο στην Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαφήμισης «Ερμής». Είναι η πρώτη σε κύκλο εργασιών διαφημιστική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας και 7η στη χώρα. Αν και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να της ανατεθούν οι λογαριασμοί μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών.
  • Mεσαία επιχείρηση: «Χατζηγρηγορίου και ΣΙΑ- Oxygen 2 ADV». Βρίσκεται δυναμικά στο χώρο της διαφήμισης και από πέρυσι έχει καταφέρει να επεκταθεί στο χώρο των κατσκευών διαφημιστικών χώρων και ιδιωτικών έργων.
  • Μικρή επιχείρηση: «Βακουφάρης Γιώργος»

7. Ομαδική Επιχειρηματικότητα

Η κατηγορία αυτή δεν αφορά τις επιχειρήσεις αλλά τα Επαγγελματικά Σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΕΕΘ. Αυτά αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει στις αιτήσεις τους για τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει. Σκοπός του βραβείου αυτού είναι να προβληθεί και να τιμηθεί η δουλειά που γίνεται στα επαγγελματικά σωματεία, που είναι κύτταρα δημοκρατίας και συνδικαλιστικής δράσης. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τους Δημ. Μαβινίδη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Γκορτζή, εκπρόσωπο της Ασφαλιστικής Εταιρίας Groupama, που είναι Χρυσός Χορηγός των Αριστείων Επιχειρηματικότητας και Δημήτρη Βαριάμη, αντιπρόεδρο της ΓΕΣΕΒΒΕ.

Οι βραβευθέντες:

  • Στην κατηγορία του μεγαλύτερου σε αριθμό μελών σωματείου: «Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης»
  • Σωματείο με βάση τη μεσαία δυναμικότητα: «Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου»
  • Σωματείο με βάση τη μικρή δυναμικότητα: «Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών και καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μία βράβευση- έκπληξη του Μιχάλη Ζορπίδη. Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΘ Λευτέρης Αλεξανδρίδης, η Εταιρία αποφάσισε η τελευταία απόφαση που λαμβάνει να αφορά την επίδοση τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του ΕΕΘ, καθώς διαλύεται, βάσει του νέου νόμου. Με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να τιμήσει τον άνθρωπο που την ίδρυσε πριν 12 χρόνια αλλά και τον άνθρωπο που στήριξε αποφασιστικά όλη τη δραστηριότητα της. O κ. Ζορπίδης παρέλαβε το βραβείο σημειώνοντας ότι έχει λάβει πολλές διακρίσεις αλλά η αποψινή ήταν η πιο συγκινητική της ζωής του.

Ακολούθησε το Media Award, το Βραβείο των Δημοσιογράφων που απονεμήθηκε στον Φίλιππο Μπαντή, τρίτης γενιάς μπουγατσατζή, της ομώνυμης εταιρίας παρασκευής και πώλησης μπουγάτσας, που πρώτευσε στην ψηφοφορία, που οργάνωση το Γραφείο Τύπου του ΕΕΘ.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον παλαίμαχο δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Νίκο Δημαρά, ο οποίος επί 40 χρόνια μέσα από την ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία», την ΕΡΤ-3 και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας, αλλά και άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπηρέτησε συνετά τη Δημοσιογραφία αλλά και τη συνεργασία της με την Αγορά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr