NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η ΕΤΕπ καλεί της ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν επενδύσεις

Η ΕΤΕπ καλεί της ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν επενδύσεις

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες καθίστανται ολοένα πιο απαισιόδοξες όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές σύμφωνα με τη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι οι επενδύσεις στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής είναι χαμηλότερες από εκείνες των μεγάλων οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Οι επενδύσεις σε υποδομές έχουν φθάσει στο 1,6% του ΑΕΠ της ΕΕ, το χαμηλότερο σε 15 χρόνια, και η Ευρώπη αποτυγχάνει να αποκομίσει τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η έκθεση, η οποία αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα της Ετήσιας Επενδυτικής Έρευνας (EIBIS) 12.500 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, συνιστά στην ΕΕ να επωφεληθεί από ιστορικά χαμηλά επιτόκια, να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, να αποτελέσει καταλύτη για τις ιδιωτικές επενδύσεις και να προωθήσει αποτελεσματική χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Andrew McDowell δήλωσε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να περιμένει μια άλλη ύφεση. Μετά από μια χαμένη δεκαετία αδύναμων επενδύσεων, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιβράδυνση τώρα, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ΕΤΕπ, ως οικονομικός βραχίονας της ΕΕ, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη των επενδύσεων στην Ευρώπη μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε περαιτέρω τις επενδύσεις για μια πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις επενδύσεις για να αξιοποιήσουμε πλήρως τα οφέλη της ψηφιακής επανάστασης, να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους μας και να ανοικοδομήσουμε την κοινωνική συνοχή της Ευρώπη», δήλωσε η Debora Revoltella, Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της ΕΤΕπ, παρουσιάζοντας την έκθεση. «Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος επενδύσεων που απαιτούν δημόσια παρέμβαση ή έναν ιδιωτικό τομέα που εντοπίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεπεράσει την αβεβαιότητα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr