NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισπανία: 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ισπανία: 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων
26_11_2019 | 16:07 26_11_2019 | 21:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Χρηματοδότησεις

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το ισπανικό Instituto de Crédito Oficial (ICO) προχωρούν στη διάθεση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε ισπανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση των επενδύσεών τους και την παροχή ρευστότητας.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα της ΕΕ χορήγησε δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ICO, το οποίο θα προσφέρει το ίδιο ποσό, κάτι που σημαίνει ότ,ι βάσει της συμφωνίας, θα διατεθεί συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω του προϊόντος ICO Lines. Η Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Emma Navarro και ο Πρόεδρος του ICO, José Carlos García Quevedo, υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν πάνω από το 72% της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ισπανία. Αυτή η νέα συμφωνία ΕΤΕπ-ICO έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας στην χώρα, υποστηρίζοντας επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση λόγω του μικρού τους μεγέθους ή του είδους των δραστηριοτήτων τους. Η ΕΤΕπ εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στη διασφάλιση 100.000 θέσεων εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr