NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για ΜμΕ προωθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για ΜμΕ προωθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Πρόγραμμα για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προωθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, υπό την ονομασία «Private Credit Tailored for SMEs» (Ιδιωτική Πίστωση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις).

Το νέο πρόγραμμα, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, της CNP Assurances, της Britfrance, της Zencap και άλλων θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Την χρηματοδότηση θα αναλάβει η εναλλακτική πλατφόρμα δανεισμού October.

«Προσφέρουμε δύο πλεονεκτήματα στους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι έχουν στόχο την υποστήριξη του περιβάλλοντος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Είμαστε μια πανευρωπαϊκή πλατφόρμα με δράση σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και σύντομα στη Γερμανία ώστε να επιταχύνουμε τη θεσμική υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χάρη στην τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει» δηλώνει ο Olivier Goy, ιδρυτής της October.

Η October ξεκίνησε το 2015 ως πλατφόρμα τεχνολογίας για τον άμεσο δανεισμό μικρών επιχειρήσεων σε μεγάλη κλίμακα. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες δανειστές. Το μέγεθος του μέσου δανείου που παρέχεται από την October ανέρχεται στα 490,000 ευρώ. Στο πλαίσιο της δέσμευσης των θεσμικών οργάνων, αυτόματα θα εγκριθεί η δανειοδότηση όλων των project στην πλατφόρμα της October.

O Pierre Moscovici, Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά και Φορολογικά Ζητήματα δήλωσε: «Η October είναι μια καινοτόμος υπηρεσία δανειοδότησης έχοντας ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Παρέχει μια εναλλακτική στα τραπεζικά δάνεια τα οποία συχνά είναι διφορούμενα για τις νεοφυείς και μικρές επιχειρήσεις. Η October έχει ήδη υποστηρίξει 700 επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και χάρη στη συμφωνία που υπεγράφη με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων υπό το Σχέδιο Juncker γίνονται διαθέσιμα επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr