NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Huawei θα κινηθεί νομικά εναντίον των αμερικανικών περιορισμών

Η Huawei θα κινηθεί νομικά εναντίον των αμερικανικών περιορισμών

Ο κινεζικός τεχνολογικός Huawei αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) την προηγούμενη εβδομάδα βάσει της οποίας αναγκάζεται να σταματήσει τη συνεργασία με τους εναπομείναντες πελάτες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Huawei σχεδιάζει την υποβολή αγωγής κατά της απόφασης της FCC σε μια ευρύτερη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πολιτική των ΗΠΑ η οποία στοχεύει στο να θέσει την κινεζική εταιρεία εκτός νόμου. Τον Μάρτιο, η Huawei είχε υποβάλει επίσης αγωγή κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας. Η κίνηση της εταιρείας αφορούσε την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να απαγορεύσουν από την Huawei τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και τις συνεργάτιδες εταιρείες.

Πέρα των προαναφερθέντων, η Huawei το τελευταίο χρονικό διάστημα προσφέρει ολοένα και μεγαλύτερα ποσά σε λομπίστες και σε ειδικούς για την αναδιάρθρωση του εταιρικού της προφίλ. Ο 75χρονος ιδρυτής της, Ren Zhengfei, έχει για πρώτη φορά παραστεί σε σειρά διαδοχικών συνεντεύξεων, ομιλιών και συναντήσεων, ώστε να στηρίξει τη δημόσια εικόνα του κινεζικού ομίλου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Wall Street Journal, ο κ. Zhengfei υποστήριξε πως η εταιρεία του «μπορεί κάλλιστα να επιβιώσει και χωρίς τις ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από marketwatch.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr