NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Γαλλίας με τον ψηφιακό φόρο στο επίκεντρο

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Γαλλίας με τον ψηφιακό φόρο στο επίκεντρο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενδέχεται να επιβάλει δασμούς έως και 100% σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια εισαγωγών σαμπάνιας, τσαντών, τυριών και άλλων προϊόντων από τη Γαλλία, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νέος φόρος ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας θα βλάψει τις εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ.

Το Γραφείο του Αμερικανού Εμπορικού Αντιπροσώπου διαπίστωσε ότι ο γαλλικός φόρος είναι «μη συμβατός με τις επικρατούσες αρχές της διεθνούς φορολογικής πολιτικής και είναι ασυνήθιστα επαχθής για τις πληγείσες αμερικανικές εταιρείες», συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook, Apple και Amazon.

Ο Αμερικανός Αντιπρόσωπος Εμπορίου Robert Lighthizer δήλωσε ότι η κυβέρνηση διερευνά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει παρόμοια έρευνα σχετικά με τους φόρους ψηφιακών υπηρεσιών της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.

«Το USTR επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προστατευτισμού των κρατών μελών της ΕΕ, κάτι που στοχοποιεί άδικα τις αμερικανικές εταιρείες» ανέφερε ο Lighthizer. Η δήλωσή του δεν έκανε καμία αναφορά στους προτεινόμενους ψηφιακούς φόρους από τον Καναδά ή τη Βρετανία.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία εμπορίου δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει δημόσια σχόλια μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σχετικά με τον προτεινόμενο τιμοκατάλογο καθώς και τη δυνατότητα επιβολής τελών ή περιορισμών στις γαλλικές υπηρεσίες, με δημόσια ακρόαση προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου. Δεν έγινε γνωστή η ημερομηνία έναρξης ισχύος των προτεινόμενων δασμών.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr