NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Έρχεται η πλατφόρμα για την αγορά κινητού, laptop ή tablet χωρίς ΦΠΑ

Έρχεται η πλατφόρμα για την αγορά κινητού, laptop ή tablet χωρίς ΦΠΑ

Με νέα ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα γίνει γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η έναρξη λειτουργίας για την εφαρμογή του άρθρου 39α του ΦΠΑ σχετικά με την αντίστροφη χρέωση στην αγορά κινητών, laptop, tablet κτλ.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, σε νέα της ενημέρωση με ημερομηνία 2/12, «αναμένεται η έκδοση Απόφασης για τον καθορισμό του χρόνου έναρξης παραγωγικής λειτουργίας. Μέχρι την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας, δεν επιτρέπεται η καταχώριση συναλλαγών. Στις «01/12/2019 00:00» θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα δοκιμαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας. Για τους προγραμματιστές διατίθεται δοκιμαστικό περιβάλλον για ανάπτυξη προγραμμάτων».

Υπενθυμίζεται πως, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μπορείτε:

  • εάν είστε «Αγοραστής» να εγγραφείτε και να συμπληρώσετε τα στοιχεία τα δικά σας και των εκπροσώπων σας για να πραγματοποιήσετε συναλλαγές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α, παρ. 5 του Κώδικα ΦΠΑ, δηλαδή να αγοράσετε κινητά, κονσόλες παιχνιδιών, laptop και tablet χωρίς να καταβάλετε ΦΠΑ στον «Πωλητή».
  • εάν είστε «Πωλητής» να επιβεβαιώσετε την ιδιότητα του αγοραστή ως υποκειμένου με δικαίωμα έκπτωσης των εισροών και τη δυνατότητα του «Εκπροσώπου» να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή εκ μέρους του αγοραστή, καθώς και να αποτυπώσετε μια συναλλαγή του άρθρου 39α.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναμενόταν να πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr