NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Έγκριση για πώληση κρυπτονομισμάτων έλαβαν οι γερμανικές τράπεζες

Έγκριση για πώληση κρυπτονομισμάτων έλαβαν οι γερμανικές τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες του τεχνολογικού portal beincrypto, με την εφαρμογή της 4ης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την αντιμετώπιση του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος οι οικονομικοί θεσμοί στη Γερμανία αναμένεται να λάβουν την έγκριση των δικαστικών και ρυθμιστικών Αρχών της χώρας για την προσφορά και αποδοχή κρυπτονομισμάτων συμπεριλαμβανομένου και του Bitcoin.

Αν και λεπτομέρειες σχετικά με το πλήρες χρονοδιάγραμμα του μέτρου της Ευρωπαϊκής Οδηγίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η απόφαση είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2020.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την κοινότητα του Bitcoin όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το γεγονός πως μια μεγάλη ποικιλία «παραδοσιακών» οικονομικών και χρηματιστικών ιδρυμάτων πρόκειται να προσφέρει Bitcoin ενδέχεται να καταστήσει τον θεσμό των κρυπτονομισμάτων πιο ελκυστικό στα μάτια των επενδυτών αλλά και σε όσους κρατούν μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντι τους.

Παράλληλα, η απόφαση ενισχύει και τις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες πλέον έχουν την δυνατότητα να επεκταθούν σε καινούρια αγορά. Μέχρι τώρα κανένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα δεν μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες με βάση τα κρυπτονομίσματα απευθείας στους πελάτες χωρίς την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Με την εφαρμογή της νέας οδηγίας, οι Γερμανοί επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας πόρους προερχόμενους από την ίδια χώρα και όχι off shore όπως συνήθως γίνεται. Με άλλα λόγια, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα διαμέσου γερμανικής τράπεζας μπορεί να καταστεί το ίδιο εύκολη με συμβατικές επενδύσεις όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Παρ' όλα αυτά ορισμένες πλευρές διατηρούν τις αμφιβολίες στους σχετικά με την υπέρ των κρυποτομισμάτων κίνηση της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας. Όσοι τάσσονται κατά της απόφασης υποστηρίζουν πως το σκεπτικό της πώλησης κρυπτονομισμάτων και παροχής σχετικών υπηρεσιών από τις τράπεζες είναι λανθασμένη.

Αναλυτικότερα, η παραπάνω απόφαση ενδέχεται να δημιουργήσει μια τάση κατά την οποία οι τράπεζες θα πωλούν κρυπτονομίσματα με τον ίδιο τρόπο που πωλούν τα υπόλοιπα οικονομικά προϊόντα όπως οι πιστωτικές κάρτες χωρίς να καθίστανται σαφή τα πιθανά ρίσκα που συνεπάγονται για τους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από beincrypto.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr