NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Περιφέρεια Ηπείρου: Πιλοτικό Πρόγραμμα 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Περιφέρεια Ηπείρου: Πιλοτικό Πρόγραμμα 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Στο ιστορικό του σχεδιασμού του καινοτόμου προγράμματος απασχόλησης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά και σε λεπτομέρειες που αφορούν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, χθες Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα, ως προς τον σχεδιασμό ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι αυτός προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει μαζί με τους άλλους Περιφερειάρχης στη Γερμανία το 2014. Εκεί διαπίστωσε πως ο Δήμος Στουτγκάρδης στις «καλές πρακτικές» που εφάρμοζε, περιλαμβανόταν και πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων επιστημόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση δεξιοτήτων, το οποίο χρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στη συνέχεια μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, συνέθεσε και ενέταξε μια καινοτόμα πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας, το οποίο εγκρίθηκε τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.

«Από τον περασμένο Μάρτιο αρχίσαμε την υποβολή αιτήσεων και τελικά η ΕΔΕΛ του Υπουργείου το ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή, Έτσι από τις 7 Ιανουαρίου, θα μπορεί η κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει προσωπικό σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, να υποβάλλει αίτηση. Για να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα, η αξιολόγηση θα είναι ανοικτή. Όποιος έχει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, θα εγκρίνεται η αίτησή του. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον υποκατάστημα σε περιοχή της Ηπείρου», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος σε επιμέρους στοιχεία και ερωτήματα ανέφερε τα εξής:

  • Χρηματοδότηση: Το πρόγραμμα αρχίζει με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διπλασιασμού του, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.
  • Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» καλύπτει μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων για δεκαοκτώ μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καλύψουν το αντίστοιχο κόστος για άλλους τέσσερις μήνες.
  • Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από την 7η Ιανουαρίου 2019 αποκλειστικά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις
  • Η αξιολόγηση είναι άμεση, χωρίς η Περιφέρεια ή η ΕΥΔ να παρεμβαίνει για το ποιους εργαζόμενους θέλει να προσλάβει η κάθε επιχείρηση.
  • Υπάρχει όριο προσλήψεων ανά επιχείρηση, με το ανώτατο ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι οι 100.000 ευρώ.
  • Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους κλάδους: Αγροδιατροφής, Υγείας- Ευεξίας, Τουρισμού- Πολιτισμού, Παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr