NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

European Business Awards 2019: Δύο ελληνικές επιχειρήσεις ανάμεσα στις 20 καλύτερες της Ευρώπης

European Business Awards 2019:  Δύο ελληνικές επιχειρήσεις ανάμεσα στις 20 καλύτερες της Ευρώπης

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, το European Business Awards Gala 2019 sponsored by RSM, η 12η τελετή απονομής των European Business Awards, η οποία έλαβε χώρα στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Τα European Business Awards είναι τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά βραβεία επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη τα οποία ως στόχο έχουν τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας η οποία αντιπροσωπεύει τις βέλτιστες επιχειρηματικές πρακτικές, την καινοτομία και την επιχειρηματική ηθική, επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν όλες αυτές τις αξίες.

Η επιτυχημένη πορεία Ελλάδας στα European Business Awards για μια ακόμη χρονιά, ενισχύει τη δυναμική παρουσία της Ελληνικής επιχειρηματικότητας προς την Ευρώπη συνολικά. Για 10ο συνεχές χρόνο η RSM Ελλάδος ήταν o κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των European Business Awards σε τοπικό επίπεδο, καθώς υποστήριζε ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παρέχοντας στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους πανευρωπαϊκά. Μέσα από την προσπάθεια αυτή, η RSM Ελλάδος είχε ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματικών πρακτικών τους, μέσω των οποίων παράγεται αξία τόσο για τους μετόχους όσο και για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Πλέον πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις επιλέγουν να συμμετέχουν στα βραβεία ξανά και ξανά και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις από την Ελλάδα λαμβάνουμ μέρος στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό .

Φέτος, 26 Ελληνικές εταιρίες έφτασαν στην τελική φάση των βραβείων κατακτώντας έτσι τη διάκριση με τον τίτλο National Winner. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την επίδοση των εταιριών αυτών και τις κατατάσσει ανάμεσα στις καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης, καθώς έχουν διέλθει μιας ενδελεχούς αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή σε κάθε φάση του διαγωνισμού. Η διαδικασία αξιολόγησης επιτελείτε με αυστηρά κριτήρια αναφορικά με την οικονομική απόδοση, την λειτουργική δραστηριοποίηση και την ακολουθούμενη πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής εταιρικής ευθύνης των εταιριών καθώς και των συγκεκριμένων κριτηρίων που αφορούν την κάθε κατηγορία των βραβείων.

Οι 19 Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες ταξίδεψαν στη Βαρσοβία και διαγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν το βραβείο της καλύτερης επιχείρησης της Ευρώπης στην κατηγορία που συμμετείχαν, είναι οι εξής:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος - The Social Responsibility and Environmental
    Awareness Award
  • Ακρόλιθος - The Chairman’s Selection Award
  • Ασφάλειαι Μινέττα - The Digital Technology Award with Turnover of €26-150M
  • Βίκος - Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων - The Business of the Year Award with Turnover of €26-150m
  • Boussias Communications - The Chairman’s Selection Award
  • Cosmote e-Value - The Award for Innovation with Turnover of €26-150M
  • DHI Global Medical Group - The Germany Trade & Invest Award for
    International Expansion
  • Epsilon Net - The Customer and Market Engagement Award
    with Turnover of €0-25M
  • Greek Air Cargo - The Business of the Year Award with Turnover of €0-25m
  • Interform - The Inflexion European Entrepreneur of the Year Award
  • Olympia Electronics - The Business of the Year Award with Turnover of €0-25m
  • Olympia Odos - The Award for Innovation with Turnover of €150M+
  • Όμιλος FDL - The Business of the Year Award with
    Turnover of €26-150m
  • Όμιλος Mitsis Hotels - The Award for Innovation with Turnover of €26-150M
  • Public - Retail World - The Business of the Year Award with
    Turnover of €150m or higher
  • Ρούσσας - The Workplace and People Development Award
  • Seven Group - The Chairman’s Selection Award
  • Softweb - The Digital Technology Award with Turnover of €0-25M
  • Watt & Volt - The Award for Growth Strategy of the Year

Κατά τη διάρκεια του European Business Awards Gala 2019 sponsored by RSM ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μια από τις 19 επίσημες κατηγορίες των βραβείων καθώς και ο νικητής της ψηφοφορίας του κοινού European Public Champion. Η επιτυχημένη πορεία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο θεσμό αυτό συνεχίστηκε και φέτος. Ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές εταιρίες που διακρίθηκαν στον τελικό βραβεύτηκαν και δύο Ελληνικές.

Το βραβείο “The Germany Trade & Invest Award for International Expansion” απονεμήθηκε στην εταιρία DHI Global Medical Group, για την ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας επιτυχημένης, δυναμικής και καινοτόμας στρατηγικής για την επέκταση της τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και την κατοχή του ηγετικού ρόλου στον κλάδο της.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, οι κριτές αναγνώρισαν στην DHI Global Medical Group την επιχειρηματική ευρηματικότητα, την δεοντολογική της φιλοσοφία και την επιτυχημένη και σταθερά ανοδική οικονομική της πορεία. Ως αποτέλεσμα, οι επίτιμοι κριτές των βραβείων την ξεχώρισαν ως την καλύτερη ανάμεσα στις 11 επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που είχαν φτάσει στον τελικό στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το βραβείο της DHI Global Medical Group, “The Germany Trade & Invest Award for International Expansion” παρέλαβαν οι Πέγκυ Σταυριανού, DHI Operations Manager και Θεοφάνης Σκουλάτος, DHI IT Manager.

Επιπλέον, το βραβείο του “European Public Champion” κατέκτησε η εταιρία Cosmote E-Value η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού ανάμεσα στις 90 Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διαγωνίστηκαν για τη συγκεκριμένη διάκριση. Με την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου, η εταιρία απέδειξε τη μεγάλη απήχηση της στο ευρύ κοινό το οποίο ανταπόδωσε έμπρακτα την εμπιστοσύνη του προς την εταιρία. Το βραβείο της Cosmote E-Value, “European Public Champion” παρέλαβαν οι Αμβρόσιος Καρδάρης, General Director, Δημήτρης Γκοτζαρίδης, Head of Operations και Μάρι Μάντακα, Corporate Communication Manager.

Ο Κύριος Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις 26 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν τη διάκριση του National Winner και στις 19 από αυτές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον τελικό των European Business Awards 2019 με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για ακόμη μια χρονιά μας δίνεται η ευκαιρία, μέσα από το European Business Awards Gala & Summit 2019 sponsored by RSM, να σταθούμε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε έναν τόσο σημαντικό και υψηλού κύρους διαγωνισμό. Κάθε χρόνο οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μια πολύ σημαντική παρουσία στον Ευρωπαϊκό τελικό και σίγουρα η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς η DHI Global Medical Group και η Cosmote E-Value κατάφεραν να ξεχωρίσουν ως λαμπρά παραδείγματα όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας. Η διάκριση αυτή αποτελεί και για τις 2 εταιρίες απόδειξη της δυναμικής τους πορείας και επιβράβευση του αναπτυξιακού τους προσανατολισμού».

Η διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθούν τα European Business Awards για να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες διέπονται από υψηλή επιχειρηματική αριστεία ξεκινάει με την ανάδειξη των Ones to Watch επιχειρήσεων σε κάθε μια από τις 33 χώρες που συμμετέχουν. Βάση της νέας διαδικασίας, τον Ιούλιο του 2019 ανακοινώθηκαν οι 2753 Ones to Watch επιχειρήσεις από τις 33 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία. Από την Ελλάδα, διακρίθηκαν 58 επιχειρήσεις που κατέκτησαν τον τίτλο «Ones to Watch», ο οποίος τους έδωσε τη σκυτάλη για το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού.

Το δεύτερο στάδιο αφορούσε την ανάδειξη των 363 National Winners, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders. Οι National Winners, εκπροσώπησαν τη χώρα τους στις 19 κατηγορίες του διαγωνισμού σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο. 26 από τις 363 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι Eλληνικές, το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα καθώς 14 μόνο χώρες, από τις 33 οι οποίες συμμετέχουν στα βραβεία, είχαν περισσότερους από 10 National Winners.

Η τελική φάση του διαγωνισμού διεξήχθηκε κατά τη διάρκεια του European Business Awards Gala & Summit 2019 sponsored by RSM, όπου η κριτική επιτροπή επέλεξε την καλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση για κάθε μία από τις δεκαεννέα κατηγορίες, στις οποίες απονεμήθηκε το European Business Award της κατηγορίας τους.

Η αξιολόγηση των εταιριών που λαμβάνουν μέρος στα βραβεία, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την κριτική επιτροπή των European Business Awards sponsored by RSM, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα στελέχη του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι μέλη της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής έχουν διατελέσει οι: Yves Leterme, τ. Πρωθυπουργός του Βελγίου, Philip Forrest, πρόεδρος του International Customer Service Institute, Τάκης Κληρίδης, τ. Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Jose Aznar, τ. Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Karel De Gucht, τ. Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Arnold Rüütel, τ. Πρόεδρος της Εστονίας, Emil Constantinescu, τ. Πρόεδρος της Ρουμανίας, Petar Stoyanov, τ. Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ.ά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr