NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΟΑΕΔ: 14 προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: 14 προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας
06_12_2019 | 17:54 06_12_2019 | 17:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

«Res, no verba» δηλαδή «έργα, όχι λόγια» ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, καλώντας τον να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, ταχύτατα, ώστε ο ΟΑΕΔ να γίνει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλώς ένας Οργανισμός διανομής επιδομάτων που ανακυκλώνουν την μιζέρια.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας» είπε ο κ. Αγοραστός «δεν είναι μια πράξη ανθρωπισμού, αλλά μια πράξη δικαιοσύνης. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία. Γεννήθηκε από ενέργειες ανθρώπων και θα εξαλειφθεί από ενέργειες ανθρώπων. Το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης κρίνεται από τις θέσεις εργασίας, αλλά και τις ικανοποιητικές αμοιβές ώστε να μπορούν να ζουν οι άνθρωποι αξιοπρεπώς. Στη χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια κρίσης, η ανεργία έχει διαταράξει τη φυσική ισορροπία της κοινωνίας. Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι να επαναφέρουμε την ελληνική οικογένεια στη φυσική της ισορροπία και να αποκαταστήσουμε την υγεία, οικονομική, εργασιακή και ψυχολογική, στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε την ανάγκη να συγχρονιστεί άμεσα ο ΟΑΕΔ με την εποχή, να καταγραφούν από τα Παρατηρητήρια Εργασίας οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς, να αναπτυχθούν συμπράξεις και συνέργειες με την τοπική κοινωνία και τους εργοδότες και να ενισχυθεί η επαγγελματική κατάρτιση ώστε να καλύπτονται τα διαπιστωμένα κενά σε θέσεις τεχνικών επαγγελμάτων.

«Ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ έχει συνεργασία με τις Περιφέρειες και γνωρίζει καλά το αντικείμενό του. Είναι όμως ώρα να περάσουμε από τα έργα στις πράξεις. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Laboremus, «ας δουλέψουμε», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΟΑΕΔ, των Δήμων και της τοπικής κοινωνίας εστίασε εξάλλου και ο διοικητής του Οργανισμού κ. Πρωτοψάλτης. Ο ΟΑΕΔ με τις υπηρεσίες του στη Θεσσαλία είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια για αύξηση της απασχόλησης» δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης. Σε εξέλιξη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 προγράμματα που προσφέρουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας ενώ και νέα προγράμματα ανοίγουν από τις αρχές του 2020. Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού, το 56% των αποφοίτων επαγγελματικών σχολών βρίσκουν δουλειά μέσα σε 12 μήνες από την απόκτηση του πτυχίου τους ενώ το 36% έχουν έτοιμη δουλειά την ημέρα της αποφοίτησής τους. Έχουμε εξαιρετικές Επαγγελματικές Σχολές, εκπαίδευση, κατάρτιση, πολλά προγράμματα. Θέλουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, να ενημερωθούν για όλα όσα προσφέρουμε και να επωφεληθούν».

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν επιχορήγηση επιχειρήσεων και είναι ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι τα εξής:

  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών, κατηγορίας ΤΕ, ΠΕ (πλήρους απασχόλησης).
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών (πλήρους απασχόλησης) αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης RIS.
  3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών (πλήρους απασχόλησης).
  4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων µε Προσωπικό έως 20 θέσεων Πλήρους απασχόλησης, για την Πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών (πρώην άνω των 50 ετών, πλήρους απασχόλησης).
  5. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε µειονεκτική και ιδιαίτερα µειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών (πλήρους απασχόλησης).
  6. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών (αφορά πρόσληψη ανέργων από 18 ετών και άνω με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 3 μηνών, πλήρους απασχόλησης).
  7. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 Άτομα με Αναπηρίες (πλήρους απασχόλησης).
  8. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την Απασχόληση 10.000 δικαιούχων "Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας (αφορά πρόσληψη επιδοτούμενου ανέργου από το ταμείο ανεργίας, είτε αρχική είτε συνέχιση, τουλάχιστον 5μηνης διάρκειας ή 2μηνης τουλάχιστον υπολειπόμενης διάρκειας για μακροχρόνια ανέργους, πλήρους απασχόλησης.
  9. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών (πλήρους απασχόλησης).
  10. Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης (πλήρους απασχόλησης).
  11. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε. (πλήρους απασχόλησης).
  12. Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι-ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), (πλήρους απασχόλησης).
  13. Πρόγραµµα προώθησης στην αυτoαπασχόληση µέσω της οικονοµικής ενίσχυσης επιχειρηµατικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών. Για όσους έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας από 4-7-2019 και μετά ή θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας σε 2 μήνες από την προέγκριση.
  14. Πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας πέντε χιλιάδων (5.000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουµένων, µε στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Για όσους είχαν Επιχείρηση από 1/1/2012 έως 6/8/2018 και διέκοψαν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr