NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ουκρανία συμφώνησε με το ΔΝΤ για δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Ουκρανία συμφώνησε με το ΔΝΤ για δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
09_12_2019 | 12:07 09_12_2019 | 12:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχεδιάζει να δανείσει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε νέο τριετές πρόγραμμα δανεισμού. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς θα αποτελούσε βασικό σημείο κάθε νέου δανειοδοτικού προγράμματος που θα λάβει η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Αυτή η νέα δανειακή ρύθμιση αντικαθιστά υφιστάμενη συμφωνία ύψους 3,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ που λήγει στα τέλη του 2019.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΔΝΤ, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα ένα πολύ εποικοδομητικό τηλεφώνημα σήμερα με τον Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyi. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, συνεχάρη τον Πρόεδρο για την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει επιτύχει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τους τελευταίους μήνες στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχιση των υγιεινών οικονομικών πολιτικών.

Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο για την ετοιμότητα του ΔΝΤ να υποστηρίξει την ατζέντα των αρχών για τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και την άνοδο της οικονομίας σε μια πορεία υψηλότερης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προγράμματος που υποστηρίζεται από το ΔΝΤ.

Είμαι ικανοποιημένη για το γεγονός ότι το προσωπικό του ΔΝΤ έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές για τη στήριξη ενός νέου τριετούς διακανονισμού ύψους περίπου 5,5 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αυτή υπόκειται στην έγκριση της διοίκησης του ΔΝΤ και στην έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής, και η αποτελεσματικότητα της ρύθμισης θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή μιας σειράς προηγούμενων ενεργειών».

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γκεοργκίεβα, «ο Πρόεδρος και εγώ συμφωνήσαμε ότι η οικονομική επιτυχία της Ουκρανίας εξαρτάται πρωταρχικά από την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την ενίσχυση της ακεραιότητας του δικαστικού σώματος και τη μείωση του ρόλου των κεκτημένων συμφερόντων στην οικονομία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr