NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιταλία: 200 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ΜμΕ σε αγροτικές περιοχές

Ιταλία: 200 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ΜμΕ σε αγροτικές περιοχές
09_12_2019 | 13:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Συμφωνία για από κοινού πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στον χώρο της γεωργίας, υπέγραψαν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο ιταλικός όμιλος Iccrea.

Στόχος της συμφωνίας συνιστά η επέκταση της ιταλικής παραγωγής υφασμάτων σε αγροτικές περιοχές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε 14 τράπεζες του ομίλου Iccrea να προσφέρουν χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων ευρώ προς τις ιταλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα νέα προς παροχή δάνεια αφορούν επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζομένους, σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και στον τουρισμό, ενώ το 25% αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη του γεωργικού κλάδου. Αναλυτικότερα, τα δάνεια θα αποτελέσουν αρωγό για την κατασκευή, επέκταση και ανακαίνιση των υποδομών παραγωγής των επιχειρήσεων όπως επίσης και των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης.

Από τεχνικής άποψης το πρόγραμμα συνιστά ένα είδος συμφωνίας τιτλοποίησης όπου οι συμμετέχουσες τράπεζες θα προσφέρουν χαρτοφυλάκιο δανείων σε χρηματοδοτικό μεσάζοντα ο οποίος με τη σειρά του θα εκδώσει ομόλογα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο Διευθυντής της ΕΤΕ στην Ιταλία Miguel Morgado δήλωσε: «Η ΕΤΕ είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη για τη δυνατότητα να συνεργαστεί, μέσω του ομίλου Iccrea, και των 140 συνεργαζόμενων τραπεζών. Τα μέλη του ομίλου αποτελούν πολλές φορές το μοναδικό σημείο αναφοράς για οικογένειες και επιχειρήσεις σε αγροτικές και ορεινές περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το μεγάλους τραπεζικούς ομίλους. Με τη συμφωνία αυτή η χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕ γίνεται διαθέσιμη για όλους.

Οι 14 τράπεζες του ομίλου Iccrea οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες: EMIL Banca, BCC Umbria, Banca della Marca, BCC Abruzzese-Cappelle sul Tavo, Banca Alpi Marittime, Banca del Piceno, Banca d’Alba, BCC Ravennate, Forlivese e Imolese, BCC di Ostra e Morro d’Alba, Banca Patavina, BCC di Pontassieve, BCC di Recanati e Colmurano, BCC dei Colli Albani και Banca Mediocredito del Friuli Venezia Giulia.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr