NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Infocom World Conference: Νέες τεχνολογικές τάσεις και ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο

Infocom World Conference: Νέες τεχνολογικές τάσεις και ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο
09_12_2019 | 12:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Η ανάπτυξη των δικτύων υπερ υψηλών ταχυτήτων, η υλοποίηση των δικτύων 5G, οι νέες τάσεις στην ελληνική αγορά ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια του Infocom World Conference το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Infocom World Conference διοργανώθηκε για 21η συνεχόμενη χρονιά με κεντρικό θέμα «Economy 4.0: Connected Future». Συμμετείχαν και μίλησαν κορυφαία στελέχη του κλάδου των Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως επεσήμανε ο Κώστας Νόστης, διευθύνων σύμβουλος της Smart Press, εταιρεία η οποία οργανώνει μερικά από τα πλέον καθιερωμένα συνέδρια στην αγορά των ΤΠΕ, «το 21ο Infocom ξεχώρισε για την ποιότητα του περιεχομένου του και τις εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης που προσέφερε στους συμμετέχοντες».

Η κορυφαία στιγμή του συνεδρίου ήταν η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Ο κ. Πιερρακάκης με τους CEO των τριών μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων συζήτησαν διεξοδικά τις εξελίξεις αναφορικά με τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς. Ο υπουργός ζήτησε από τους παρόχους να μειώσουν τις χρεώσεις στις υπηρεσίες δεδομένων μέσω της κινητής τηλεφωνίας, ενώ από την πλευρά τους οι CEOs αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν την υποχώρηση των τιμών τα τελευταία χρόνια και παράλληλα υπενθύμισαν την υψηλή φορολογία στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, επισημαίνοντας την ανάγκη να περιοριστεί.

Στις υπόλοιπες ενότητες, το 5G και το κόστος των αδειών γι αυτό, τα δίκτυα οπτικών ινών και οι δυνατότητες που θα προσφέρουν κυριάρχησαν στις συζητήσεις. Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές ο βαθμός ετοιμότητας της χώρας όσο αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εξαρτάται από μία σειρά από παράγοντες όπως είναι οι υποδομές, το ρυθμιστικό περιβάλλον, το επενδυτικό περιβάλλον, το ψηφιακά προσανατολισμένο εκπαιδευτικό σύστημα, οι προθέσεις της Πολιτείας αλλά και η ζήτηση. Επιπλέον υπογραμμίστηκε ότι η πορεία της ζήτησης που θα δημιουργηθεί για το 5G είναι απρόβλεπτη - αφού δεν μπορεί να βασιστεί στα τρέχοντα καταναλωτικά μοντέλα κινητής – ως εκ τούτου οι πάροχοι δυσκολεύονται να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για την αγορά του smart home και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα workshops αλλά και τις παράλληλες ενότητες από τις οποίες ξεχώρισε το Digital Shipping Summit που εστίασε στην ψηφιοποίηση του χώρου της ναυτιλίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του Infocom World 2019 απενεμήθησαν και τα 21α Infocom Awards, τα βραβεία της αγοράς ΤΠΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr