NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ο Πολωνός Wojciech Wiewiórowski νέος Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων

Ο Πολωνός Wojciech Wiewiórowski νέος Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων

Ο Wojciech Wiewiórowski ορίστηκε ως ο νέος Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων. Ο Πολωνός, ο οποίος διετέλεσε Βοηθός Επόπτης υπό τον αείμνηστο Giovanni Buttarelli κατά την θητεία 2014-2019, ανέλαβε καθήκοντα από τις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Wiewiórowski δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που επελέγη ως νέος ΕΕΠΔ και προσβλέπω στη συνέχιση των εργασιών μου με την αφοσιωμένη και ταλαντούχο ομάδα ατόμων που αποτελούν αυτό το μικρό αλλά εξαιρετικά σημαντικό θεσμικό όργανο. Ενώ η ΕΕ έχει επί του παρόντος σημαντική επιρροή στη ρύθμιση της ψηφιακής οικονομίας, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτή τη θέση δεδομένη, ούτε να επιτρέψουμε να ξεφύγουν τα πρότυπά μας.

Με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων που ισχύει σήμερα, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στο να διασφαλιστεί ότι οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται με δίκαιο τρόπο και ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων». Με την καινούργια νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων που ισχύει τώρα, πρέπει να στραφούμε προς τη διασφάλιση της δίκαιης επιβολής των κανόνων αυτών και ότι οι Ευρωπαίοι έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους».

Ο διορισμός του κ. Wiewiórowski επιβεβαιώθηκε με κοινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μετά από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος. Προηγουμένως, ήταν Γενικός Επιθεωρητής της Πολωνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων (GIODO) και Αντιπρόεδρος της Ομάδας του Άρθρου 29, πριν αναλάβει τη θέση του Βοηθού Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων τον Δεκέμβριο του 2014, υπό τον προηγούμενο ΕΕΠΔ, Giovanni Buttarelli.

Ο διορισμός του Wojciech Wiewiórowski ως επόπτη θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση σε μια νέα εντολή για τον ΕΕΠΔ, επιτρέποντας στο θεσμικό όργανο να παρακολουθήσει σημαντικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως και ο προκάτοχός του, ο κ. Wiewiórowski έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διασφάλισης του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος στόχος της προστασίας δεδομένων δεν είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά η προστασία των ατόμων που συνδέονται με αυτά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr