NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Αποστολή του κινεζικού Γραφείου Εμπορίου υποδέχθηκε το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Αποστολή του κινεζικού Γραφείου Εμπορίου υποδέχθηκε το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου οι Αντιπρόεδροι κος Ξάνθης Σπυρίδων και κος Γιαννίδης Νικόλαος υποδέχθηκαν 6μελή Αποστολή που αποτελείτο από υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Εμπορίου της κινεζικής επαρχίας Anhui καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων κινεζικών εταιρειών κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού Ι.Χ. δίκυκλων καθώς και διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο κος Κωστής Μοσχονάς ως εκπρόσωπος της Εταιρείας «RM International», μέλος ΕΚΕΒΕ.

Η Anhui, είναι επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου 60 εκατομμύρια κατοίκους και απέχει 500 χιλιόμετρα από την Σανγκάη. Είναι γνωστή για το «Κίτρινο Βουνό» που θεωρείται από την UNESCO τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Κινέζους και ξένους τουρίστες, όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της Κινεζικής αποστολής. Προσέθεσαν ακόμα ότι εκτός του Τουρισμού, ο κύριος όγκος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επαρχίας Anhui αφορά ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές συσκευές καθώς και εξαρτήματα αυτοκινήτου. Έτσι, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Ξάνθης ανέφερε τον βασικό στόχο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, να προωθήσει το εμπορικό και επενδυτικό περιβάλλον την Ελλάδας στον Κινεζικό επιχειρηματικό κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν για την δραστηριότητα του Γραφείου Εμπορίου της επαρχίας Anhui αλλά και των επιχειρήσεών τους, με σκοπό την εδραίωση μίας στενότερης συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριό.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρός κ. Γιαννίδης Νικόλαος επεσήμανε την σημαντικότητα της ενίσχυσης της επικοινωνίας του Επιμελητηρίου με οργανισμούς όπως το Γραφείο Εμπορίου της επαρχίας Anhui ώστε το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο να είναι σε θέση να προσφέρει πρακτικές και επαγγελματικές υπηρεσίες σε Ελληνικούς και Κινεζικούς Οργανισμούς, οι οποίες θα υποστηρίξουν ουσιαστικά τις προσπάθειες ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα και την Ελλάδα αντίστοιχα.

Ακόμα, ο κ. Μοσχονάς τόνισε την ανάγκη για συμμετοχή Κινεζικών Εταιρειών και Οργανισμών σε ελληνικές εκθέσεις και συνέδρια και η κινεζική αποστολή επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και από Κινεζικής πλευράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr