NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μητσοτάκης: Βούληση της κυβέρνησης να συνδεθεί η ερευνά με την καινοτομία

Μητσοτάκης: Βούληση της κυβέρνησης να συνδεθεί η ερευνά με την καινοτομία
Φωτογραφία: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

«Για πρώτη φορά η Καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η Έρευνα με την Καινοτομία -και αυτή με την Οικονομία. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Διότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό της προορισμό αν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις. Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και, μαζί της, εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αποστολή του ΕΣΕΤΕΚ, που θα είναι η παρακολούθηση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία ενώ σημείωσε πως στόχος είναι να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και την Κυβέρνηση.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr