NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ACS: Δωρεάν αποστολή παιδικών ειδών πρώτης ανάγκης σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

ACS: Δωρεάν αποστολή παιδικών ειδών πρώτης ανάγκης σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

H ACS στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης, ως βασικό παράγοντα της ομαλής ένταξης των μικρών προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, προχωρά στη παροχή και δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα επτά νηπιαγωγεία που έχει μέχρι σήμερα διαμορφώσει και εξοπλίσει σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ , καθώς και σε όσα πρόκειται να εξοπλίσει μέσα στο 2020.

Συγκεκριμένα η ACS ανέλαβε τις ετήσιες αποστολές που αφορούν τον εξοπλισμό των νηπιαγωγείων με είδη γραφικής ύλης, βιβλία, είδη χειροτεχνίας και παιχνίδια για τα παιδιά, καθώς και αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε γονείς (κυρίως ρούχα και βρεφικά είδη). Τα είδη αναλαμβάνει να συγκεντρώσει και να συσκευάσει η ΠΥΡΝΑ σε κιβώτια, ενώ η ACS αναλαμβάνει την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά τους στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑCS παράλληλα στηρίζει από το 2013 το βραβευμένο πρόγραμμα παιδικής φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί η ΠΥΡΝΑ. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, 180 μικρές κινητές και δανειστικές βιβλιοθήκες με 4.700 βιβλία, φθάνουν ο σε περίπου 1.000 σχολικές τάξεις δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων ανά την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε σχεδόν 25.000 παιδιά να έρθουν σε επαφή με εξαιρετικά βιβλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr