NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Κέντρο Αειφορίας: Συνεργάζεται με το WRF για τη βιωσιμότητα στη ναυτιλία

Κέντρο Αειφορίας: Συνεργάζεται με το WRF για τη βιωσιμότητα στη ναυτιλία
11_12_2019 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Την ανάγκη για την υιοθέτηση βιώσιμων τακτικών στον κλάδο της ναυτιλίας έρχεται να καλύψει το Κέντρο Αειφορίας (CSE) με τη στρατηγική συνεργασία του με το Water Revolution Foundation (WRF).

Το WRF εκπροσωπεί όλους τους μεγάλους κατασκευαστές yachts και super yachts αναψυχής γενικότερα, με έδρα το Άμστερνταμ. Μέσω αυτής, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) θα υποστηρίξει τον στρατηγικό του εταίρο στη δημιουργία ενός Κώδικα δεοντολογίας με σημείο αναφοράς τα διεθνή πρότυπα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αλλά και τις απαιτήσεις του Διεθνή Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (International Maritime Organization-IMO), τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν και στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ο κλάδος του Yachting (σκαφών αναψυχής), ο οποίος αποτελεί μια μεγάλη βιομηχανία αξίας 75 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, εμφανίζει μία αξιοσημείωτη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία το Κέντρο Αειφορίας (CSE) θα προσδιορίσει με σαφήνεια τις αναδυόμενες ανάγκες σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης του αναπτυσσόμενου αυτού κλάδου, αλλά και γενικότερα της ναυτιλίας, με σκοπό να παράσχει προτάσεις ολοκληρωμένης στρατηγικής εξειδικευμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες των κλάδων αυτών.

Η έναρξη της συνεργασίας αυτής σημειώθηκε στα μέσα του Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Superyacht Forum που έγινε στην Ολλανδία με την παροχή ενός εξειδικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης των κατασκευαστών yachts, καθώς και προμηθευτών τους (μαρίνες, κατασκευαστές μηχανών, κ.ά.), που διαμορφώθηκε από το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr