NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε περικοπές 1,500 θέσεων εργασίας προχωρά η Morgan Stanley

Σε περικοπές 1,500 θέσεων εργασίας προχωρά η Morgan Stanley

Η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley προχωρά σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανώτερων στελεχών, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι περικοπές αφορούν κυρίως τα τμήματα τεχνολογίας και επιχειρηματικού σχεδιασμού αλλά παράλληλα αφορούν στελέχη στα τμήματα πωλήσεων, εμπορίου και έρευνας. Η απόφαση της εταιρείας να προβεί σε απολύσεις θα μειώσει κατά 2% το συνολικό εργατικό δυναμικό της, σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμης πηγής στο Bloomberg. Από τη μεριά της, η Morgan Stanley αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί του ζητήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που μεγάλοι επενδυτικοί τραπεζικοί όμιλοι σε όλο το κόσμο προχωρούν σε περικοπές προσωπικού ενόψει των μειωμένων εσόδων και της εφαρμογής νέων ηλεκτρονικών μέσων, βάσει των οποίων μειώνεται η ανάγκη για έμψυχο δυναμικό. Εκτός της Morgan Stanley, μέσα στο 2019 μεγάλες επενδυτικές τράπεζες έχουν προβεί σε απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup και της Deutsche Bank.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr