NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Γερμανία: Σχέδιο νόμου για φόρο στις χρηματιστηριακές αλλαγές στην Ελλάδα

Γερμανία: Σχέδιο νόμου για φόρο στις χρηματιστηριακές αλλαγές στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, έχει εκπονήσει σχέδιο νόμου που προβλέπει την εισαγωγή φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου, ο Scholz κατάρτισε το σχέδιο νόμου κατόπιν αιτήματος υπουργών από τις άλλες χώρες, με τους οποίους διεξάγει διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή του φόρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, καθένας που αγοράζει μετοχές σε μεγάλες επιχειρήσεις - αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ - θα καταβάλλει φόρο 0,2% της συναλλακτικής αξίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος θα ισχύει για τις αγορές μετοχών σε περισσότερες από 500 εταιρείες στις 10 χώρες - τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Ο Scholz έστειλε επιστολή στους άλλους υπουργούς οικονομικών, ζητώντας τους να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο. Έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο φόρος πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το 2021.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr