NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι Facebook και Google δεν βρίσκονται πλέον στα «καλύτερα μέρη για εργασία»

Οι Facebook και Google δεν βρίσκονται πλέον στα «καλύτερα μέρη για εργασία»

Μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας όπως η Facebook και η Alphabet (Google), που θεωρούνται από τις πιο περιζήτητες εταιρείες για εργασία στον κόσμο, προσφέροντας αμέτρητα πλεονεκτήματα και παροχές σε εργαζόμενους, φαίνεται πως χάνουν την «λάμψη» τους.

Οι εταιρείες της Silicon Valley έπεσαν από τα Top 10 του αμερικανικού «Best Places to Work» σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Glassdoor που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η HubSpot, μια εταιρία cloud λογισμικού, πήρε την πρώτη θέση, ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας DocuSign και Ultimate Software βρέθηκαν στην 3η και 8η θέση αντίστοιχα.

Το Facebook, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «καλύτερο μέρος για δουλειά» τρεις φορές τα τελευταία 10 χρόνια, κατέλαβε την 23η θέση. Είναι η χαμηλότερη θέση της εταιρείας κοινωνικών μέσων από τότε που βρέθηκε στον κατάλογο το 2011 ως ο κορυφαίος χώρος εργασίας. Το Facebook, με έδρα το Menlo Park, Καλιφόρνια, κατατάχθηκε 7ο την περσινή χρονιά.

Ο ετήσιος κατάλογος κατατάσσει τις εταιρείες σε τομείς όπως η αποζημίωση, τα οφέλη, η εταιρική κουλτούρα και η διοίκηση. Πολλές από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook και το Google, έχουν επικριθεί φέτος για μια πληθώρα θεμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν αντιταχθεί δημοσίως στις σχετικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα:

  1. HubSpot
  2. Bain & Co.
  3. DocuSign
  4. In-N-Out Burger
  5. Sammons Financial Group
  6. Lawrence Livermore National Laboratory
  7. Intuitive Surgical
  8. Ultimate Software
  9. VIPKid
  10. Southwest Airlines

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr