NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Ελληνογερμανική συνεργασία για την απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα

Ελληνογερμανική συνεργασία για την απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα

Πενθήμερο σεμινάριο «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών» (Train the Teacher) με θέματα: ‘Greening’ των προγραμμάτων σπουδών, ψηφιοποίηση και ενδυνάμωση της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας, διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό έργο συνεργασίας GRÆDUCATION από κοινού με τον Ο.Α.Ε.Δ.

Ειδικότερα, από τις 2 έως τις 6 Δεκεμβρίου, στην ΕΠΑ.Σ. Αιγάλεω και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε χώρα ένα εργαστήριο καινοτομίας με επίκεντρο την εκπαίδευση στα πράσινα επαγγέλματα, το οποίο εστίασε στους τομείς των φωτοβολταϊκών, της ηλιακής ψύξης και των αντλιών θερμότητας καθώς επίσης σε θέματα, όπως η απασχολησιμότητα και η επιχειρηματικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο εν λόγω σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ., ενώ γενικότερα στις εκπαιδεύσεις και τα εργαστήρια συμμετείχαν καθηγητές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μύνστερ και του Eρευνητικού Iνστιτούτου FIAP e.V..

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν, μέσω της προώθησης της καινοτομίας, να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση πιο ελκυστική και σύγχρονη, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί του Ο.Α.Ε.Δ., σε συνεργασία με το πρόγραμμα GRÆDUCATION, ανέπτυξαν νέο περιεχόμενο για την επαγγελματική εκπαίδευση και τρόπους βελτίωσης των δεξιοτήτων των νέων με εξειδικευμένα επαγγελματικά προσόντα.

Το GRÆDUCATION είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (BMBF) από το 2017 και υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμο Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), το Wissenschaftspark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το HBZ (Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Μύνστερ). Βασική επιδίωξη του έργου GRÆDUCATION, παράλληλα με την προώθηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας στην επαγγελματική εκπαίδευση, είναι η ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Για πληροφορίες σχετικά με το έργο GRÆDUCATION, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 036 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: dual.com.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr