NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διάκριση της Ελλάδας στην Κίνα: Η Ελλάδα στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς

Διάκριση της Ελλάδας στην Κίνα: Η Ελλάδα στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς
13_12_2019 | 11:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως διακρίθηκε η Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Κίνα, στα Voyage Awards 2019. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με την νέα Έκθεση τουριστικών τάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού( ETC) η χώρα μας αναδείχθηκε για το 2019 στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών του κινεζικού κοινού.

Η τελετή απονομής των 15ων ετήσιων βραβείων Voyage Awards 2019, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο και την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Κίνας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κ. Χρυσόστομος Κωστής. Μια ημέρα νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Πεκίνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC) και την ταξιδιωτική πλατφόρμα Ctrip, η νέα έκθεση για τον εξερχόμενο τουρισμό Κίνας προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έκθεση των ETC και Ctrip:

  • Η Ιταλία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα παραμένουν μεταξύ άλλων χωρών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην γενιά της δεκαετίας του '90, καθιστώντας τις χώρες αυτές πρώτη τους επιλογή για τουρισμό στην Ευρώπη.
  • Διαπιστώνεται μια πολλά υποσχόμενη τάση ανάπτυξης σε νέες αναδυόμενες αγορές, καθώς οι αλλαγές στις επιλογές προορισμού και στις επιλογές ταξιδιού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών ταξιδιών τα τελευταία χρόνια.
  • Αυξανόμενο βαίνει το ποσοστό των μεμονωμένων ταξιδιωτών.
  • Τα δέκα κορυφαία θέματα στις διαδικτυακές αναζητήσεις ειδικών θεματικών περιηγήσεων είναι: η ταξιδιωτική φωτογραφία, η ιστορία και ο πολιτισμός, η ανεξερεύνητη φύση, fashion art, fairy tale-mythology tours, πεζοπορία, εκπαιδευτικός τουρισμός, το βόρειο σέλας, η κρουαζιέρα και ο συνδυασμός ski-spa.
  • Περισσότερο από το 50% των επισκεπτών έχουν ειδικές απαιτήσεις για "γαστρονομία" και "καταλύματα". Αναφορικά με τα καταλύματα, σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις είναι τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα.

Η κ. Ludivine Destrée, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού της Κίνας, εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα έχει ισχυρή ζήτηση για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και οι προοπτικές είναι πολλά υποσχόμενες. Η Κίνα με την ανάπτυξη της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης του ευρωπαϊκού τουρισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr