NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Boris Johnson: Brexit στις 31 Ιανουαρίου χωρίς «αν ή αλλά, ούτε ίσως»

Boris Johnson: Brexit στις 31 Ιανουαρίου χωρίς «αν ή αλλά, ούτε ίσως»
Φωτογραφία: EU2017EE Estonian Presidency

Μετά τη νίκη του στις βρετανικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Boris Johnson τόνισε ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

«Θα φτάσουμε στο Brexit εγκαίρως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά, ούτε ίσως», δήλωσε ο Johnson την Παρασκευή.

«Θα καταστήσω αποστολή μου να δουλεύω νύχτα και μέρα, να ξεχωρίσω για να αποδείξω ότι είχατε δίκιο να με ψηφίσετε αυτή τη φορά και για να κερδίσω την υποστήριξή σας στο μέλλον».

«Αφήνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα Ηνωμένο Βασίλειο, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των νόμων, των συνόρων, των χρημάτων, του εμπορίου μας, του συστήματος μετανάστευσης, παρέχοντας τη δημοκρατική εντολή του λαού».

Τα επίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές της Πέμπτης, έδειξαν ότι οι συντηρητικοί παίρνουν 364 από τα 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η προσέλευση ήταν περίπου 67%, περίπου στο ίδιο επίπεδο με τις προηγούμενες γενικές εκλογές το 2017.

Τα αποτελέσματα σηματοδότησαν μια αποφασιστική μετατόπιση της βρετανικής πολιτικής. Ήταν η καλύτερη εκλογική επιλογή των συντηρητικών από το 1987 και την Margaret Thatcher και η χειρότερη ήττα των εργατικών από το 1935, υπό τον Clement Attlee.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr