NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΕΕΤΤ: Η ρύθμιση των ταχυδρομικών αγορών στο επίκεντρο της Ολομέλειας του ERGP

ΕΕΤΤ: Η ρύθμιση των ταχυδρομικών αγορών στο επίκεντρο της Ολομέλειας του ERGP

Ο επαναπροσδιορισμός του ταχυδρομικού τομέα, η προώθηση του ανταγωνισμού στην ενιαία ευρωπαϊκή ταχυδρομική αγορά, η ενίσχυση των καταναλωτών και η διασφάλιση της Καθολικής υπηρεσίας, αποτελούν τους στρατηγικούς πυλώνες του Σώματος Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) για τα έτη 2020-2022, οι οποίοι εγκρίθηκαν στην 17η συνεδρίαση της Ολομέλειάς του στη Χάγη.

To ERGP, υπό την προεδρία του κ. João Cadete de Matos, (Ρυθμιστική Αρχή Πορτογαλίας ANACOM) και την υποστήριξη των αντιπροέδρων κ. Jack Hamande (Ρυθμιστική Αρχή Βελγίου-BIPT/IBPT) και κ. Σπύρου Παντελή (ΕΕΤΤ), συμφώνησε στο τελικό Πρόγραμμα Εργασίας του Σώματος για το έτος 2020 και τη Μεσοπρόθεσμη Στρατηγική για τα έτη 2020-2022. Περαιτέρω, ενέκρινε τις εκθέσεις σχετικά με α) την ποιότητα των υπηρεσιών, την προστασία των καταναλωτών και τη διαχείριση των καταγγελιών, β) τους βασικούς ταχυδρομικούς δείκτες και γ) τις πρακτικές σταυροειδούς επιδότησης.

Σημειώνεται ότι, μία ημέρα πριν την συνεδρίαση της Ολομέλειας του ERGP, πραγματοποιήθηκε στη Χάγη συνάντηση εργασίας, με περισσότερους από 170 συμμετέχοντες, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ρύθμισης των ταχυδρομικών αγορών. Επιπλέον, έγινε μία πρώτη αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν τα μέλη του ERGP, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων.

Η επόμενη Σύνοδος του ERGP θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Ιουνίου 2020, δεδομένου ότι η ΕΕΤΤ, δια του αντιπροέδρου της Δρα Σπύρου Παντελή, αναλαμβάνει την προεδρία του Σώματος για το 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr