NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα

Με όραμα και στρατηγική και έχοντας ανακοινώσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, η αξία της οποίας σε τιμές τιμοκαταλόγου αγγίζει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, η Aegean ενδυναμώνει το επιχειρηματικό της μοντέλο, γράφοντας την ιστορία στις αερομεταφορές, στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Διευρύνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ποντάρει στην Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας και ενισχύοντας την τοπική κοινωνία μέσω των υπηρεσιών της, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής της περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Lamda Development για την προώθηση και ανάπτυξη του έργου του ελληνικού για την ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού.

Περιμένοντας τα πρώτα 6 αεροσκάφη έως τον Ιούλιο του 2020 από την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση (6 δισεκ.ευρώ) που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, πέντε 320neo και ένα 321neo (συνολικά + 4Α320/Α321neo + 12 option) τα οποία, λόγω των σύγχρονων μηχανικών προδιαγραφών του κινητήρα, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου, η Aegean χαράζει την αναπτυξιακή στρατηγική της για το 2020 σε τρεις βασικούς άξονες με αφετηρία την Θεσσαλονίκη.

Προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμιγχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο. Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκ. θέσεις συνολικά.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα
Συνέντευξη Τύπου AEGEAN, Θεσσαλονίκη 12.12.2019

Στοιχηματίζει και επενδύει στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, ειδικότερα, προσθέτει 1 νέο αεροσκάφος Α321 χωρητικότητας 206 θέσεων, προσθέτει 8 νέους προορισμούς 6 εξωτερικού, 2 εσωτερικού, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη| Βερολίνο, Λήμνο, Ικαρία. Αυξάνει την χωρητικότητα σε Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Παρίσι, + 25% αύξηση θέσεων εξωτερικού. Προσθέτει ένα νέο lounge lounge 500 m2 και αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό της, προσθέτοντας 30 άτομα.

Αερογέφυρα πολιτισμού

Στόχος του νέου επιχειρηματικού μοντέλου μεταξύ άλλων η συνάντηση των πολιτισμών, η ενίσχυση πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων. Ήδη, η Aegean συνεργάζεται με περισσότερους από 50 τοπικούς παραγωγούς, προσφέροντας σε υπηρεσίες εδάφους και αέρος περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη τοπικών προϊόντων, προβάλλει ελληνικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια των πτήσεων σε βίντεο και εκδίδει μηνιαία αφιερώματα για ελληνικούς προορισμούς.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα
Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος AEGEAN

Βαρόμετρο η Αθήνα, βάση στην Δυτική Ελλάδα

Με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών ανοίγει μία βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο, προσθέτοντας 1 αεροσκάφος Α320. Ξεκινά το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων (Κέρκυρα) και προσθέτει 12 Charter προορισμούς, 8 νέους, ενισχύοντας την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Η Αθήνα παραμένει φυσικά ένας προορισμός - βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας. Από όλη τη χώρα προσθέτει 6 νέα αεροσκάφη, όλα AIRBUSneo και προσθέτει 11 νέα δρομολόγια, 6 στη Θεσσαλονίκη, 4 στην Αθήνα, 1 στην Κέρκυρα, συν 3 νέους προορισμούς (Μπιλμπάο, Μπέρμιγχαμ, Πάφος).

Τα νέα δρομολόγια του 2020

Τα 11 νέα δρομολόγια του εξωτερικού είναι: Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη, Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες, Θεσσαλονίκη – Ρώμη, Θεσσαλονίκη – Μιλάνο, Θεσσαλονίκη – Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη – Βερολίνο, Αθήνα – Μπέρμιγχαμ, Αθήνα – Πάφος, Αθήνα – Νυρεμβέργη, Αθήνα – Μπιλμπάο, Κέρκυρα – Παρίσι. Συνολικά για το 2020: 65 αεροσκάφη, +19,2 εκατ. θέσεις, + 11,4 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 8 βάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, 18 αεροσκάφη στην περιφέρεια, 155 προορισμοί, 124 Εξωτερικού, 3 νέοι, 273 δρομολόγια, 231 εξωτερικού, 11 νέα.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα
Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου της AEGEAN στη Θεσσαλονίκη

Κύκλος εργασιών στο 9μηνο

Αύξηση 10% στον κύκλο εργασιών και 12% αύξηση στους επιβάτες εξωτερικού παρουσίασε η Aegean το πρώτο εννεάμηνο του 2019, με τα κέρδη μετά φόρων να διαμορφώνοντα στα 77,1 εκ. ευρώ. Τα ενοποιημένα έσοδα ύψους 1.031,9 εκ. ευρώ ήταν αυξημένα κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 77,1 εκ.ευρώ από 80,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε 11,6 εκ. επιβάτες.

Στο δίκτυο εσωτερικού, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 4,9 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 6,7 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018. Η Aegean διατηρεί καθαρά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 101 εκ. ευρώ μετά και την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των μελλοντικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις λειτουργικές μισθώσεις των αεροσκαφών και την υποχρέωση που προέκυψε από την έκδοση του ομολόγου. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 231 εκ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Aegean, οι στόχοι και τα νέα αεροπλάνα
Δημήτρης Γερογιάννης, Ευτύχιος Βασιλάκης, Μαρίνα Σπυριδάκη

Ο κύκλος εργασιών των 6 τελευταίων ετών

Η Aegean διπλασίασε τις δραστηριότητες στο εξωτερικό ενώ τριπλασίασε την συνολική επιβατική της κίνηση τα τελευταία 12 χρόνια. Το 2016, 80% από το εξωτερικό και 20% από τις πτήσεις του εσωτερικού σε αντίθεση με το 2006 όπου ο κύκλος εργασιών της προήλθε κατά 36% από πτήσεις του εσωτερικού και 64% από πτήσεις του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι το 2013, 6 χρόνια πριν, οι πτήσεις για εξωτερικό αριθμούσαν 73 σε σύνολο 107 πτήσεων ενώ το 2019, οι πτήσεις προς το εξωτερικό αριθμούσαν 121, σε σύνολο πτήσεων 152.

Η Aegean έχει ενώσει τις δυνάμεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος με τον ΣΕΤΕ, HATTA, Marketing Greece, με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, την Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ΔΑΑ, τον ΕΟΤ, Δήμο Αθηναίων και το ACVB.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr