NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Έως τις 7 Ιανουαρίου 2020 οι αιτήσεις για τη Biennale 2020

Έως τις 7 Ιανουαρίου 2020 οι αιτήσεις για τη  Biennale 2020

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο επίσημος φορέας της ελληνικής συμμετοχής στη Biennale 2020, τη 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, στη Βενετία.

Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποιείται μέσω του Εθνικού Επιτρόπου, υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάληψη της θέσης του Επιμελητή (Curator) της εθνικής μας συμμετοχής, η οποία έχει καταληκτική προθεσμία αιτήσεων την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.

Το Υπουργείο καλεί διπλωματούχους αρχιτέκτονες ή ομάδες αρχιτεκτόνων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους σχετικά με το θέμα που επέλεξε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας κ. Hashim Sarkis curator της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, “How we live together?”.

Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς μέσω της συμμετοχής σε αυτήν δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της ελληνικής αρχιτεκτονικής στον διεθνή χώρο. Επιπλέον, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η πρόταση που θα επιλεγεί, θα παρουσιαστεί στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου, κτηρίου ιστορικής σημασίας, κτισμένου σε «νεοβυζαντινό» ύφος την περίοδο 1931-1934.

Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει επιστημονική επιτροπή και ο επιλεγμένος curator θα έχει την πλήρη ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης το χρονικό διάστημα από 23 Μαΐου έως 29 Νοεμβρίου 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr