NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δημόκριτος: Οκτώ υποτροφίες για Διδακτορικό στο εξωτερικό

Δημόκριτος: Οκτώ υποτροφίες για Διδακτορικό στο εξωτερικό

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε συνεργασία με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά προκηρύσσει 8 Υποτροφίες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής.

Οι υποτροφίες θα αφορούν έρευνα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής, της Μηχανικής Μάθησης, των Big Data και της Βιοπληροφορικής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10/01/2020

Τι προσφέρουν τα Joint PhD programs:

  • Έρευνα σε τομείς αιχμής της πληροφορικής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, τα big data, η μηχανική μάθηση και η βιοπληροφορική.
  • Έρευνα σε κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά:
  1. Department of Computer Science at the Rice University (RICE), ΗΠΑ (https://csweb.rice.edu/)
  2. Department of Computer Science at the University of Houston (UH), ΗΠΑ (http://www.cs.uh.edu/)
  3. Faculty of Computer Science at the Dalhousie University (DAL), Καναδάς (http://www.cs.dal.ca/)
  • Έρευνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το μεγαλύτερο διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab), του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ).
  • Πλήρης υποτροφία που καλύπτει τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετακινήσεις, καθώς και τα έξοδα συμμετοχής σε επιστημονικά συνέδρια.
  • Άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσα από την πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Διαδικασία εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής: Οι υπότροφοι διαμένουν τα 2 πρώτα χρόνια στο εξωτερικό, όπου παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα. Στη συνέχεια, διενεργούν τη βασική ερευνητική εργασία του διδακτορικού στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για διάστημα 1,5 έτους, και τέλος, επιστρέφουν στο εξωτερικό για να ολοκληρώσουν την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής. Οι υποψήφιοι πρέπει να ικανοποιούν τόσο τα κριτήρια υποψήφιου διδάκτορα του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», όσο και τα αντίστοιχα κριτήρια των ξένων Πανεπιστημίων.

Η υποτροφία είναι πλήρης και καλύπτει τα δίδακτρα, το κόστος διαβίωσης, τις μετακινήσεις και τα έξοδα συμμετοχής σε επιστημονικά συνέδρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr