NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

«Οι συμβολαιογράφοι ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους» έως τις 8 Ιανουαρίου

«Οι συμβολαιογράφοι ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους» έως τις 8 Ιανουαρίου

«Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί περί αποχής από τα καθήκοντά μας, διότι ουδέποτε συγκροτήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση λόγω μη επίτευξης της νομίμου απαρτίας» όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Χαλκίδη, Γενικού Γραμματέα του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.:

Γίναμε αποδέκτες πολλών τηλεφωνικών ερωτημάτων περί του εάν βρισκόμαστε σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων μας ή μη. Αυτά τα ερωτήματα προέκυψαν από τη διασπορά κίβδηλων ειδήσεων, που άκριτα – κατά τα άλλα έγκυρα μέσα ενημέρωσης – αναπαρήγαγαν χωρίς να ελέγξουν την ορθότητά τους και να λάβουν υπόψη τους την επίσημη θεσμική θέση του Συλλόγου μας.

Σε συνέχεια λοιπόν της από 02/01/2020 ανακοίνωσης – πρόσκλησης του Συλλόγου μας στην επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση την 08/01/2020, στον ίδιο τόπο και χρόνο και με τα ίδια θέματα ως στην αρχική πρόσκληση, σας αναφέρουμε και τα κάτωθι :

Η ημερομηνία διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (αρχικά την 31/12 και επαναληπτικά την 08/01) αποφασίσθηκε, κατόπιν προτάσεως της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προκύπτει και από το από 18/12/2019 ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλαν στο Σύλλογο.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 11/12/2019 και ενώ η Διοίκηση του Συλλόγου πρότεινε στη μειοψηφία τη διενέργεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης σε μία εβδομάδα, δηλαδή είτε την 17η , είτε την 18η Δεκεμβρίου (αρχική ημερομηνία), η μειοψηφία αντέδρασε και δεν συμφώνησε, διότι δεν θα είχε τηρηθεί η εκ του νόμου διαδικασία.

Δεν έδειξε όμως η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου την ίδια προσήλωση στις διατάξεις του νόμου, όταν στις 16:30 της 31/12/2019 ζητούσε να γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση παρά την μη επίτευξη της νόμιμης απαρτίας. Μετά από μία ώρα αναμονής ο συνολικός αριθμός τόσο των συναδέλφων που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα (μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι άλλων συλλόγων καθώς και μη συμβολαιογράφοι), όσο και αυτών που επικαλούνταν τη χρήση πληρεξουσίων, τυπικών ή «ατύπων» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 218 αντί του απαιτούμενου των 236, ώστε να επιτευχθεί η εκ του νόμου οριζόμενη απαρτία. Κατόπιν τούτου η έκτακτη γενική συνέλευση θα επαναληφθεί λόγω της μη ύπαρξης νόμιμης απαρτίας για την 08/01/2020 ως ανωτέρω.

Η μειοψηφία όμως του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η ίδια μειοψηφία που δεν επιθυμούσε την μία ώρα που μεσολάβησε (από τις 15:30 έως τις 16:30) να ενημερώσει ο Πρόεδρος τα μέλη, μετά την αποχώρηση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της πλειοψηφίας, «κρατώντας» τους καταλόγους με τις υπογραφές των μελών και τα πληρεξούσια, προέβη σε πραγματοποίηση,κατά την άποψή της, γενικής συνέλευσης, εκδίδοντας και ψήφισμα περί δήθεν αποχής, και στη συνέχεια περί συνέχισης της ολοκληρωθείσας γενικής συνέλευσης και περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ν. 4646/2019.

Σε όλα αυτά, τις παράτυπες, αντιθεσμικές μεθοδεύσεις, αντιποιούμενες τα νόμιμα εκλεγέντα όργανα του Συλλόγου μας, δηλώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον Σύλλογό μας και με το ήθος που χαρακτηρίζει τον συμβολαιογραφικό κόσμο εν γένει.

ΟΥΔΕΜΙΑ απόφαση έχει ληφθεί περί ΑΠΟΧΗΣ από τα καθήκοντά μας, διότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ συγκροτήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση λόγω μη επίτευξης της νομίμου απαρτίας.

Οι συνάδελφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με απόλυτη συνέπεια έως την 08/01/2020, όπου και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση θα ακουστούν ΟΛΕΣ οι απόψεις, θα τεθούν τα θέματα που μας απασχολούν στη σωστή τους διάσταση και θα αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα αντιδράσουμε σε ό,τι άδικο και υπερβολικό. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η Διοίκηση του Συλλόγου μας θα εξακολουθήσει να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ προς τη σωστή κατεύθυνση, συνομιλώντας με όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκειμένου το συντομότερο να φέρει θετικά αποτελέσματα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, είναι επιβεβλημένο να γυρίσουμε την πλάτη σε φωνές που προσπαθούν να μας ΔΙΧΑΣΟΥΝ και ενωμένοι να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια ένα καλύτερο μέλλον για την Ελληνική Συμβολαιογραφία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr