NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η Toyota θα μετατρέψει 175 στρέμματα σε «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος»

Η Toyota θα μετατρέψει 175 στρέμματα σε «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος»
07_01_2020 | 10:45 07_01_2020 | 10:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Διεθνή

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει μια περιοχή 175 στρεμμάτων ενός πρώην εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ιαπωνία σε μια «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος» όπου θα μπορεί να δοκιμάσει αυτόνομα οχήματα, καινοτόμους σχεδιασμούς δρόμων, έξυπνη οικιακή τεχνολογία, ρομποτική και νέα προϊόντα κινητικότητας, σε έναν πληθυσμό πραγματικών ανθρώπων που θα ζουν εκεί με πλήρη απασχόληση.

Η τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στη βάση του Mount Fuji, θα σχεδιαστεί από τον φημισμένο Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels. Θα φιλοξενεί μέχρι 2.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων της Toyota και των οικογενειών τους, και θα τροφοδοτείται από καινοτόμα τεχνολογία. Ο CEO της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε κατά τη διάρκεια της CES ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες στα τέλη του 2021.

Η εταιρεία αποκαλεί την τοποθεσία «Woven City», μια αναφορά στη διασύνδεση τριών διαφορετικών τύπων δρόμων ή μονοπατιών, καθένας για έναν συγκεκριμένο τύπο χρήστη.

Αυτό που, με λίγα λόγια, προτείνει η Toyota είναι μια δραματική κλιμάκωση των δοκιμών που πραγματοποιούν οι διάφορες εταιρείες σε νέες τεχνολογίες: μια πραγματική πόλη με πραγματικούς ανθρώπους που θα ζήσουν μέσα στο όραμα του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

toyota_smartcity2.jpg?mtime=20200107104421#asset:160103


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr