NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Στην Ελλάδα αποστολή του Γραφείου Τεχνολογίας της κινεζικής επαρχίας Shenzhen Bao

Στην Ελλάδα αποστολή του Γραφείου Τεχνολογίας της κινεζικής επαρχίας Shenzhen Bao
13_01_2020 | 17:34 13_01_2020 | 17:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου οι κ.κ. Γιαννίδης Νικόλαος και Αδαμόπουλος Γεώργιος υποδέχθηκαν 6μελή Αποστολή που αποτελείτο από Υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Τεχνολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης της κινεζικής επαρχίας Shenzhen Bao καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλης κινεζικής συμβουλευτικής εταιρείας και εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας.

Η Shenzhen Bao, σύμφωνα με την ενημέρωση των στελεχών της Κινεζικής αποστολής, είναι επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συνορεύει με το Hong Kong, το Macao και την Guangzhou και έχει πληθυσμό 5.6 εκατομμύρια κατοίκους. Η περιοχή Shenzhen Bao διαθέτει πολύ αναπτυγμένο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο δίκτυο μεταφορών. Ο κύριος όγκος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επαρχίας αφορά προϊόντα τεχνολογίας. Έτσι, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννίδης Νικόλαος ανέφερε τον βασικό στόχο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, να προωθήσει το εμπορικό και επενδυτικό περιβάλλον την Ελλάδας στον Κινεζικό επιχειρηματικό κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν για την δραστηριότητα τους αλλά και των επιχειρήσεών τους, με σκοπό την εδραίωση μίας στενότερης συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριό. Αναφέρθηκαν ακόμα οι δυνατότητες εύρεσης Κινέζων επενδυτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς και οι δυνατότητες ελληνικών επενδύσεων στην Κίνα.

«Στη συνέχεια, ο κ. Αδαμόπουλος επεσήμανε την στρατηγική θέση της Ελλάδας σε θέματα εμπορίου, καθώς μέσω του λιμένα Πειραιώς και της Cosco η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει για τα κινεζικά προϊόντα την βασική είσοδο στην Ευρώπη. Ακόμα, αναφέρθηκαν οι προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, ενός κλάδου που χαρακτηρίζεται από συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και ταχύτατη ανάπτυξη».

Τέλος, δόθηκε υπόσχεση για στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο μέλλον στα πλαίσια της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr