NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Dixons Carphone: Πρόστιμο 580.000 ευρώ για malware σε ταμειακές μηχανές

Dixons Carphone: Πρόστιμο 580.000 ευρώ για malware σε ταμειακές μηχανές
Φωτογραφία: Cjb~commonswiki
14_01_2020 | 14:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Πρόστιμο ύψους 500.000 βρετανικών λιρών (583.841 ευρώ) επιβλήθηκε στον πολυεθνικό όμιλο Dixons Carphone από την αρχή προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (Γραφείο Επιτρόπου Πληροφόρησης - ICO) σχετικά με παραβίαση δεδομένων που αφορά στα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 14 εκατομμυρίων καταναλωτών.

Η έρευνα του ICO διαπίστωσε ότι είχε εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, από εισβολείς, σε 5.390 ταμειακές μηχανές, σε καταστήματα Currys PC World και Dixons Travel. Το κακόβουλο λογισμικό συνέλεξε προσωπικά δεδομένα για εννέα μήνες πριν εντοπιστεί η επίθεση.

«Η έρευνά μας διαπίστωσε συστημικές αποτυχίες στον τρόπο με τον οποίο η DSG Retail Ltd [η θιγόμενη θυγατρική εταιρεία] διαφύλαξε τα προσωπικά δεδομένα» δήλωσε ο Steve Eckersley, διευθυντής ερευνών της ICO.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι αυτές οι αποτυχίες σχετίζονται με βασικά, συνηθισμένα μέτρα ασφάλειας, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για τους πελάτες των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες εκλάπησαν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Οι παραβάσεις στην περίπτωση αυτή ήταν τόσο σοβαρές που επιβάλλαμε την μέγιστη ποινή βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας».

Η κύρωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν η παραβίαση, η οποία σημειώθηκε μεταξύ Ιουλίου 2017 και Απριλίου 2018, λάμβανε χώρα μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για το γενικό κανονισμό για την προστασία των δεδομένων, τον Μάιο του 2018.

Με πληροφορίες από Financial Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr