NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί κούπα ταξιδιού λόγω μη τήρησης των κανονισμών της

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί κούπα ταξιδιού λόγω μη τήρησης των κανονισμών της

Η ΙΚΕΑ προχωρεί σε προληπτική ανάκληση της κούπας ταξιδιού λόγω μη τήρησης των κανονισμών της ΙΚΕΑ αναφορικά με τη χρήση χημικών για την παρασκευή δοχείων μεταφοράς τροφίμων. Η ανάκληση αφορά μόνο τις κούπες ταξιδιού TROLIGTVIS που έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση «Made in India»

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, «στην ΙΚΕΑ έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών μας και για αυτό το λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία. Η ΙΚΕΑ έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα».

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ της περιοχής τους για την αντικατάσταση της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων. Για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr