NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συμφωνία για την διάσωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Flybe

Συμφωνία για την διάσωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Flybe
Φωτογραφία: ianpreston

Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία διάσωσης για τη μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, την Flybe. Η Andrea Leadsom, η αρμόδιο Υπουργός, επιβεβαίωσε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες της αεροπορικής, η οποία αναφέρεται πως βρέθηκε ένα βήμα πριν την κατάρρευση της, μετά από μια ημέρα συνομιλιών.

Η συμφωνία συνδυάζει μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της βραχυπρόθεσμης αναβολής ορισμένων δικαιωμάτων της Flybe - τα οποία της κοστίζουν περίπου 106 εκατ. ευρώ ετησίως - ένα δυνητικό κρατικό δάνειο και μια επιπλέον εισφορά μετρητών από τους ιδιοκτήτες της.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο μείωσης του σχετικού φόρου για τις αεροπορικές, για τις εσωτερικές πτήσεις, σε ολόκληρη τη βιομηχανία, μια αλλαγή που αναμένεται να ανακοινωθεί στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης τον Μάρτιο.

«Χαίρομαι που έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους μετόχους της Flybe για να διατηρήσουμε τη λειτουργία της, εξασφαλίζοντας ότι οι περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουν συνδεδεμένες. Αυτά θα είναι ευπρόσδεκτα νέα για το προσωπικό, τους πελάτες και τους πιστωτές της Flybe και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η Leadsom.

Με πληροφορίες από FInancial Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr