NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Την Προεδρία του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ε.Ε. ανέλαβε η Ελλάδα

Την Προεδρία του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ε.Ε. ανέλαβε η Ελλάδα

Η Ελληνική Συμβολαιογραφία, διά του Προέδρου της, αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Conseil des Notariats de l’Union Européenne – CNUE), από την 1η Ιανουαρίου 2020 και για ένα έτος.

Το Συμβούλιο Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CNUE) ιδρύθηκε το 1993 και είναι το επίσημο όργανο που εκπροσωπεί τη λατινικού τύπου συμβολαιογραφία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διαπραγματεύεται και λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό των συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μόνιμη έδρα του Θεσμού βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Από το 2003, το CNUE προσέλαβε τη μορφή μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπό το βελγικό δίκαιο και εκπροσωπεί τους συμβολαιογράφους όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδέονται με το συγκεκριμένο όργανο εκπροσώπησης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Τσεχική Δημοκρατία. Η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία έχουν καθεστώς κράτους παρατηρητή.

Η Ελληνική Προεδρία «ελπίζει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων εντός και εκτός συνόρων της Ενωμένης Ευρώπης προσφέροντας ένα πυκνό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας στους πολίτες και παρέχοντας τα εχέγγυα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και το νομικό πλαίσιο εκάστου εθνικού κράτους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr