NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν εμπορική συμφωνία - Τι προβλέπει

ΗΠΑ και Κίνα υπέγραψαν εμπορική συμφωνία - Τι προβλέπει
16_01_2020 | 14:49 16_01_2020 | 14:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump προχώρησε στην υπογραφή μερικής συμφωνίας με την Κίνα, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να συγκρατήσουν έναν οικονομικό πόλεμο.

Μέσω της συμφωνίας, η κυβέρνηση Trump στοχεύει στην επίλυση ορισμένων μακροχρόνιων ανησυχιών των ΗΠΑ για τις κινεζικές εμπορικές παραβιάσεις. Ωστόσο, η συμφωνία φαίνεται να αφήνει ερωτήματα σχετικά με το πώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα επιβάλουν τους όρους της και θα αποτρέψουν περαιτέρω εντάσεις.

Η συμφωνία λαμβάνει μέτρα για να εξαλείψει διάφορες πρακτικές που ενοχλούσαν τον Λευκό Οίκο και τα μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων κλοπών πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταβιβάσεων τεχνολογίας, σε αντάλλαγμα πρόσβασης στην κινεζική αγορά, σύμφωνα με το κείμενο που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Αναφέρεται επίσης μια αύξηση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κινεζικές αγορές αμερικανικών αγαθών σε διάστημα δύο ετών - μια προτεραιότητα για τον Trump.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα «διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος και προσφέρουν ένα μέλλον οικονομικής δικαιοσύνης και ασφάλειας για Αμερικανούς εργαζόμενους, αγρότες και οικογένειες». Προσέθεσε ότι η συμφωνία έχει «πλήρη και πλήρη εκτελεστότητα».

Πριν από την υπογραφή, η διοίκηση Trump ανακάλεσε επίσης την απόφασή της να χαρακτηρίσει την Κίνα από την μαύρη λίστα που αφορά στις χώρες οι οποίες χειραγωγούν τα νομίσματα τους.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr