NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Λήγει τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του CapsuleT

Λήγει τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του CapsuleT

Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020 ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη travel tech startups στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Μάρτιος – Μάιος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τον τομέα του τουρισμού, που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε χώρους του κλάδου (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης (networking events).

Περισσότερα για το πώς είναι η εμπειρία στον CapsuleT στα highlights από τον 1ο κύκλο του προγράμματός εδώ.

Κριτήρια Αξιολόγησης

Τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης που θα εξετάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης και Καθοδήγησης του επιταχυντή και θα απορρέουν από το σύνολο της αίτησης προκειμένου μια startup να ενταχθεί στον CapsuleT, είναι:

  • Η ιδέα ως προς την καινοτομία της και την προσφερόμενη λύση σε ένα πρόβλημα της τουριστικής αγοράς, τον βαθμό πρωτοτυπίας και μοναδικότητας της λύσης αυτής καθώς και το βαθμό χρήσης τεχνολογίας για την υλοποίηση της.
  • Η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά χαρακτηριστικά τους (εκπαίδευση, σχετική εμπειρία, προϋπηρεσία και δεξιότητες σε σχέση με το αντικείμενο και την αγορά), τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (δυναμική, γνώση αντικειμένου, μεθοδολογία, κατανομή ρόλων κ.α.) αλλά και την αντίληψη και αφοσίωσή τους για την υλοποίηση και επέκταση της ομάδας/εταιρείας τους στην αγορά.
  • Η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική του προϊόντος ή υπηρεσίας ως προς τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης στην ελληνική και παγκόσμια αγορά και τις προοπτικές κερδοφορίας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

  1. Οι αιτούντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα (αυτό αφορά τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας).
  2. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ομάδες ή εταιρείες, κι όχι μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται πως η ένταξη στο τρίμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προϋποθέτει/απαιτεί την παρουσία με τουλάχιστον 1 μέλος της ομάδας σε εβδομαδιαία βάση (1-2 φυσικές παρουσίες την εβδομάδα) σε σεμινάρια, εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.ά.
  3. Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο του τουρισμού. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει συσταθεί για λιγότερο από 4 χρόνια και να έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση μικρότερη των 500.000 ευρώ.

Τέλος, οι επιλέξιμοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:

  • Mία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση (business plan and proposition),
  • Nα έχουν τουλάχιστον ένα λειτουργικό πρότυπο (prototype ή MVP) για να παρουσιάσουν πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα και
  • Mία ομάδα με τουλάχιστον 2 ιδρυτικά μέλη για να υποστηρίξουν την επιχείρηση.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται από εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr