NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ινδονησία: Η SoftBank θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στη νέα πρωτεύουσα

Ινδονησία: Η SoftBank θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στη νέα πρωτεύουσα
17_01_2020 | 17:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η SoftBank προσφέρθηκε να επενδύσει μέχρι και 40 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα πρωτεύουσα που η Ινδονησία σκοπεύει να οικοδομήσει στο νησί Μπόρνεο, δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης της χώρας, αν και ο ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας τόνισε ότι δεν έχει προταθεί ακόμα συγκεκριμένο ποσό.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν, στο Βόρνεο, για να ανακουφίσει την Τζακάρτα από το «βαρύ φορτίο» λόγω υπερπληθυσμού και ρύπανσης.

Η Ινδονησία έχει υπολογίσει το κόστος της μετακίνησης της πρωτεύουσας στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Luhut Pandjaitan, Υπουργός της Ινδονησίας για τις θαλάσσιες υποθέσεις και τις επενδύσεις, δήλωσε ότι η Softbank Group Corp είχε προσφέρει έως και 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκπρόσωπος της SoftBank δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει προτείνει συγκεκριμένους αριθμούς, επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις του CEO και του ιδρυτή της Masayoshi Son την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν συζητάμε ακόμη συγκεκριμένα ποσά, αλλά μια νέα έξυπνη πόλη, την πιο σύγχρονη τεχνολογία, την καθαρή πόλη, με πολύ AI (τεχνητή νοημοσύνη), αυτό είναι που με ενδιαφέρει να υποστηρίξω» δήλωσε ο Son κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τζακάρτα την προηγούμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr