NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Νέες ταυτότητες: Ενιαίος αριθμός ταυτοποίησης το ΑΦΜ - Χρήση και σε app

Νέες ταυτότητες: Ενιαίος αριθμός ταυτοποίησης το ΑΦΜ - Χρήση και σε app

Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ξεκινήσει η δημοπράτηση του του φάσματος του 5G, όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων.

Η έμφαση μας στην ταχύτητα με την οποία επιθυμούμε να γίνει αυτό το πέρασμα αντανακλάται από το ότι φέραμε προς ψήφιση με το νόμο 4635/2019 ένα νέο πλαίσιο για την επιτάχυνση, απλοποίηση και ψηφιοποίηση της έκδοσης αδειών για συστήματα κεραιών, κάτι που ήταν εκκρεμότητα πολλών ετών αλλά και ανάγκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση του 5G» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, τόνισε πως «η πρόβλεψη είναι οι νέες ταυτότητες να ξεκινήσουν να δίδονται στους πολίτες ουσιαστικά από τις αρχές του 2022, παρέχοντας έπειτα ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για την αντικατάσταση των υπαρχουσών ταυτοτήτων με τις νέες».

Για τον αριθμό ταυτοποίησης, ανέφερε πως «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις».΄

«Οι νέες ταυτότητες, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα περιλαμβάνουν και μια «ψηφιακή υποδομή», κάτι το οποίο δεν υπήρχε στον περασμένο διαγωνισμό. Η ψηφιακή αυτή υποδομή περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ότι ο κάθε πολίτης θα αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητας. Επίσης περιλαμβάνει και τη δυνατότητα ο πολίτης να φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, μέσω της χρήσης σχετικής εφαρμογής» πρόσθεσε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr