NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Αντικαπνιστικός: Κατατέθηκε η προσφυγή - 2000 αιτήσεις για λέσχες από τον Νοέμβριο

Αντικαπνιστικός: Κατατέθηκε η προσφυγή - 2000 αιτήσεις για λέσχες από τον Νοέμβριο

Με αφορμή των αντικαπνιστικό νόμο, κατατέθηκε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, η αίτηση κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ ζητά την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, «χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος». Όπως αναφέρεται «θεωρούμε υποχρέωσή μας να αιτηθούμε την ακύρωση της προσβαλλόμενης πράξης για τους παρακάτω λόγους που αναφέρουμε αλλά και για όσους επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε με αυτοτελές δικόγραφο».

Οι λόγοι της αίτησης ακύρωσης εντοπίζονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην «παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας», στην «παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα» και στην «παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, γίνεται γνωστό πως «τουλάχιστον 2.000 αιτήσεις για λέσχες καπνιστών έχουν κατατεθεί στο Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης από τον Νοέμβριο, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν περίπου 40 με 50 λέσχες».

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΚΕΔΙ, Ηλίας Καλιώρας, «συνολικά σε όλη την επικράτεια λειτουργούν σήμερα 120.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολλά από τα οποία έχουν πληγεί από το νέο μέτρο της κυβέρνησης και, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά θα επιχειρήσουν να εκδώσουν τη σχετική άδεια».

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα γεμίσει η χώρα λέσχες καπνιστών. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να πληρούν τα καταστήματα. Ήδη έχουμε αιτήσεις στο Σωματείο από καταστήματα στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και την Πτολεμαΐδα... Τα καταστήματα είδαν ξαφνικά μείωση στο 50% της κατανάλωσης, καθώς οι μη καπνιστές δεν μπορούν να κάνουν τον ίδιο τζίρο. Ο πελάτης με το τσιγάρο θα έκανε μεγαλύτερη κατανάλωση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr