NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Brexit: «Θα υπάρξει αντίκτυπος στο επιχειρείν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Brexit: «Θα υπάρξει αντίκτυπος στο επιχειρείν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»

Ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας, Sajid Javid, κάλεσε τις επιχειρήσεις να «προσαρμοστούν» στην πραγματικότητα του Brexit. Ο Javid απέρριψε τις προσκλήσεις των βρετανικών επιχειρήσεων για ευθυγράμμιση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις η χώρα αποχωρήσει από το μπλοκ.

«Δεν θα υπάρξει ευθυγράμμιση, δεν θα δεχόμαστε κανόνες, δεν θα είμαστε στην ενιαία αγορά και δεν θα είμαστε στην τελωνειακή ένωση - και θα το κάνουμε αυτό μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε στους Financial Times.

Αρκετοί επιχειρηματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της ΕΕ προκειμένου να διευκολυνθούν οι διασυνοριακοί έλεγχοι μετά το Brexit. Τον περασμένο Οκτώβριο, εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησαν ότι η έξοδος χωρίς νέους εμπορικούς κανόνες θα οδηγήσει σε «τεράστιο νέο κόστος και διακοπή»,.

Ο Sajid Javid υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να «προσαρμοστούν» στην πραγματικότητα του Brexit και ότι είχαν τρία χρόνια να προετοιμαστούν για νέες εμπορικές ρυθμίσεις. «Θα υπάρξει αντίκτυπος στο επιχειρείν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μερικοί θα ωφεληθούν, μερικοί δεν θα το κάνουν», δήλωσε ο ίδιος.

Οι τομείς που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν είναι οι τομείς της φαρμακευτικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Με πληροφορίες από DW

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr