NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Sparkle: Επενδύσεις 20 εκατομμυρίων και τέταρτο data center στην Ελλάδα

Sparkle: Επενδύσεις 20 εκατομμυρίων και τέταρτο data center στην Ελλάδα
22_01_2020 | 11:23 22_01_2020 | 11:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η Sparkle ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του τέταρτου data center της στην Ελλάδα με τη συμβολική τοποθέτηση της θεμελιώδους πέτρας από τον πρόεδρο της TIM, Salvatore Rossi, τον πρόεδρο της Sparkle Alessandro Pansa και τον CEO Mario Di Mauro, παρουσία του Πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα, Luigi Marras.

Η κατασκευή, που ονομάζεται Metamorfosis II, της οποίας η ολοκλήρωση και η θέση σε λειτουργία της πρώτης ενότητας προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021, θα προσφέρει στη χώρα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα "πράσινα" κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη.

Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην Αττική, το νέο κτίριο θα καταλαμβάνει 6.000 τετραγωνικά μέτρα «και θα διαθέτει τα πιο σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα φωτισμού, ισχύος και ψύξης στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα περίπου 28.000 τόνων ανά έτος. Το έργο έχει αποκτήσει την πιστοποίηση DD TIER III Uptime Institute, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης LEED βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η Sparkle, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2001, προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα από τρία ιδιόκτητα κέντρα δεδομένων, με συνολικό χώρο 8.000 τ.μ. και ισχύος 6MW: δύο βρίσκονται στην περιοχή της Αθήνας (Μεταμόρφωση και Κορωπί). Από το 2019, τα κέντρα δεδομένων της Sparkle στην Ελλάδα φιλοξενούν το έργο Syzefxis για την εξέλιξη της υποδομής ΤΠΕ της δημόσιας διοίκησης.

«Αναπτύσσουμε ένα πράσινο Κέντρο Δεδομένων για την Τεχνολογία, για να προσφέρουμε μια βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες μας και να οικοδομήσουμε μια μακροχρόνια σχέση με σαφή προσανατολισμό στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα», τόνισε ο Mario Di Mauro, Διευθύνων Σύμβουλος της Sparkle. «Το έργο δίνει ώθηση στον τομέα του Cloud και Data Center και στην ελληνική αγορά όπου δραστηριοποιούμαστε για είκοσι χρόνια με αυξανόμενη παρουσία. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε επενδύσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα και με την κατασκευή του Κέντρου Δεδομένων Metamorfosis II επιβεβαιώνουμε και ενισχύουμε τη δέσμευσή μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr