NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ο Sundar Pichai ζητά κανονιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Sundar Pichai ζητά κανονιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη
22_01_2020 | 12:11 22_01_2020 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, ζήτησε νέους κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θέτει η τεχνολογία όπως η αναγνώριση προσώπου και τα deepfakes, τονίζοντας ότι η νομοθεσία πρέπει να εξισορροπεί τις «δυνητικές βλάβες με τις κοινωνικές ευκαιρίες».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ρυθμιστεί. Είναι πολύ σημαντικό για να μην το κάνουμε» έγραψε ο Pichai σε άρθρο του στους Financial Times. «Το μόνο ερώτημα είναι πώς θα προσεγγιστεί»

Παρόλο που ο Pichai αναφέρει ότι απαιτείται νέα ρύθμιση, υποστηρίζει μια προσεκτική προσέγγιση που μπορεί να μην οδηγήσει σε πολλούς σημαντικούς ελέγχους στην τεχνητή νοημοσύνη. Σημειώνει ότι για ορισμένα προϊόντα, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, θα πρέπει να εισαχθούν «κατάλληλοι νέοι κανόνες». Αλλά σε άλλους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα υπάρχοντα πλαίσια μπορούν να επεκταθούν ώστε να καλύπτουν τα προϊόντα που υποστηρίζονται από την AI.

«Εταιρείες όπως η δική μας δεν μπορούν απλώς να οικοδομήσουν ελπιδοφόρες νέες τεχνολογίες και να αφήσουν τις δυνάμεις της αγοράς να αποφασίσουν πώς θα χρησιμοποιηθούν», γράφει ο Pichai. «Είναι εξίσου καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία αξιοποιείται για το καλό και πως είναι διαθέσιμη σε όλους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet τονίζει επίσης ότι «η διεθνής εναρμόνιση θα είναι ζωτικής σημασίας για την καθιέρωση παγκόσμιων προτύπων».

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr