NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συναντήσεις του Διοικητή της ΕΑΔ στη Θεσσαλονίκη, για τις επιχειρησιακές προτεραιότητες της Αρχής

Συναντήσεις του Διοικητή της ΕΑΔ στη Θεσσαλονίκη, για τις επιχειρησιακές προτεραιότητες της Αρχής

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης κατά την επίσκεψη που είχε στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Ε.Α.Δ. στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στη Λάρισα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Επιθεωρητές-Ελεγκτές για τις επιχειρησιακές προτεραιότητες της Αρχής, την ενίσχυση της παρουσίας της Αρχής στη Βόρεια Ελλάδα, τις ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων και προτυποποίησης ελεγκτικών διαδικασιών, καθώς και την ανάληψη κοινών δράσεων με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές για τους ελέγχους συμμόρφωσης με την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό είχε έναν πρώτο κύκλο επαφών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κων. Ζέρβα και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Χ. Καλομπάτσιο.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση του κ. Α. Μπίνη με τον κ. Θ. Καράογλου ήταν η συμπόρευση σε θέματα ακεραιότητας και λογοδοσίας καθώς και η ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε πρότυπο όπου εφαρμόζεται στο ακέραιο η αντικαπνιστική νομοθεσία.

Στην συνάντηση που είχε ο Διοικητής της Αρχής με τον Απ. Τζιτζικώστα συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Ε.Α.Δ.-Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με στόχο τον εντοπισμό ευκαιριών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τη δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχου στο πεδίο της συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ο κ. Α. Μπίνης στην επαφή που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κ Ζέρβα συμφώνησαν στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η Ε.Α.Δ. σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς επίσης και η συνεισφορά της Αρχής στο φιλόδοξο πρόγραμμα του Δημάρχου για την αναδιοργάνωση και τη βελτίωση των διαδικασιών του Δήμου και των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στην συνάντηση του κ. Α. Μπίνη με τον Χ. Καλομπάτσιο συζητήθηκε η συνδρομή των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr