NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η σημασία των εκτυπωτών σε ένα επιχειρείν που δεν σταματά να εκτυπώνει

Η σημασία των εκτυπωτών σε ένα επιχειρείν που δεν σταματά να εκτυπώνει

Παρά το ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν προσπαθήσει να εξελιχθούν σε «paperless», καταργώντας το χαρτί και μεταφέροντας διάφορες εργασίες τους στο cloud, είναι πλέον σαφές πως, επί του παρόντος, η εκτύπωση θα παραμείνει μια κρίσιμη και βασική διαδικασία για τις περισσότερες σύγχρονες εταιρείες.

Και αυτό γιατί, παρά τα οφέλη των «paperless» διαδικασιών, οι δυσκολίες που εντοπίζονται σε μια τέτοια μετάβαση κρίνονται ως σημαντικές, ακόμη και αξεπέραστες, για κάποιες επιχειρήσεις. Θέματα όπως το κόστος, η ασφάλεια, η ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού, η πιθανότητα σφάλματος, τα τεχνικά προβλήματα και η ανάγκη ψηφιοποίησης παλαιότερων δεδομένων, είναι θέματα που βρίσκει μπροστά του κάποιος που θέλει να καταργήσει την χρήση χαρτιού.

Άλλωστε, τα στατιστικά δείχνουν πως οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να βασίζονται στο χαρτί και τις εκτυπώσεις. Σύμφωνα με έρευνα της EBM, οι άνθρωποι συνεχίζουν να εκτυπώνουν και, παρά το ότι το κόστος αναφέρεται ως ένας από τους βασικούς προβληματισμούς των περισσότερων επιχειρήσεων, είναι λίγες εκείνες που γνωρίζουν πόσα ακριβώς ξοδεύουν, κάτι που δείχνει και την ανάγκη για έξυπνες λειτουργίες και νέες καινοτομίες.

Εντούτοις, αν κάποιος προσπαθήσει να συνδυάσει την αγορά των εκτυπωτών με την «καινοτομία», μάλλον δεν θα τα καταφέρει. Στα μάτια των περισσοτέρων, οι εκτυπωτές είναι εκείνα τα σχετικά άχαρα μηχανήματα που βρίσκονται σε κάποια γωνιά του γραφείου, προκαλώντας συνήθως προβλήματα - στις πιο ακατάλληλες στιγμές - και ζητώντας συνεχώς μελάνι.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα έρευνα, οι περισσότερες επιχειρήσεις διαθέτουν τουλάχιστον έναν εκτυπωτή. Ένα 79% θέλει να περιορίσει τα κόστη και τη σπατάλη που προκαλείται από τις συγκεκριμένες διαδικασίες, με ένα συντριπτικό 80% να αναφέρει πως θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να μειώσει τα κόστη. Φυσικά, το κόστος και η ποιότητα παραμένουν οι σημαντικότεροι παράγοντες στην επιλογή της συσκευής.

Παράλληλα, αν και οι αριθμοί δείχνουν πως ένα 80% των επιχειρήσεων θέλει να γίνει paperless, έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις Sierra Club και Reduce.org δείχνουν πως ο μέσος υπάλληλος γραφείου χρησιμοποιεί 10.000 φύλλα χαρτιού τον χρόνο, που αντιστοιχεί σε ένα δέντρο και περίπου 725 δολάρια σε κόστος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το RecordNations.com, ένα 45% αυτού του χαρτιού καταλήγει στα σκουπίδια.

Είναι λοιπόν σαφές πως οι κατασκευαστές καλούνται πλέον να φέρουν, ολοένα και περισσότερο, την καινοτομία και στην αγορά των εκτυπωτών και των πολυμηχανημάτων. Νέες λειτουργίες και δυνατότητες που θα προσφέρουν εξοικονόμηση, ταχύτερη εκτύπωση, καλύτερη διαχείριση, αποδοτικότερη διαχείριση μελανιών που διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανακυκλώσιμα υλικά, έξυπνα χαρακτηριστικά, είναι πλέον ζητούμενα.

Γύρω από αυτούς τους τομείς επικεντρώνουν και οι νέες σειρές εκτυπωτών που παρουσίασε πρόσφατα η HP: Neverstop Laser, OfficeJet Pro και Smart Tank.

HP Neverstop Laser

hp_neverstop_laser.jpg?mtime=20200124141738#asset:163047

Η πρώτη είναι η HP Neverstop Laser. Η καινοτομία, στη συγκεκριμένη σειρά, εντοπίζεται γύρω από την ταχεία αναπλήρωση που προσφέρεται. Επί της ουσίας, έρχεται εξοπλισμένη με ένα σύστημα τροφοδοσίας γραφίτη που επιτρέπει στους χρήστες να τον αντικαθιστούν πολύ γρήγορα, με την όλη διαδικασία να παίρνει μόλις 15 δευτερόλεπτα, προσφέροντας έως και 80% εξοικονόμηση κόστους.

Ο HP Neverstop Laser κατασκευάζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% από ανακυκλωμένο πλαστικό, το kit επαναγεμίσματος του δοχείου γραφίτη αποτελείται από 75% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, προσφέρει διάφορες έξυπνες λειτουργίες μέσω του HP Smart App. Η συγκεκριμένη σειρά βοηθά τους επιχειρηματίες να σταματήσουν να χάνουν χρόνο με διακοπές λειτουργίας, μέσω και μιας μεθόδου επαναγεμίσματος που πραγματοποιείται με μερικές κινήσεις.

HP OfficeJet Pro

HP-OfficeJet-Pro.jpg?mtime=20200124141810#asset:163048

Στην επόμενη, εκείνη των HP OfficeJet Pro, θα λέγαμε πως εντοπίζονται χαρακτηριστικά που περιστρέφονται γύρω από τις έννοιες της αυξημένης νοημοσύνης και του καινοτόμου σχεδιασμού. Όπως, για παράδειγμα, τα Smart Tasks για εξοικονόμηση χρόνου, τα οποία βοηθούν στις επαναλαμβανόμενες εργασίες, την αυξημένη ασφάλεια με προστασία και έλεγχο των δεδομένων, το self-healing Wi-Fi και το HP Smart για κινητές συσκευές.

Είναι σχεδιασμένη ώστε να συμβάλει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Η νέα σειρά OfficeJet Pro είναι κατασκευασμένη έως και 20% από ανακυκλωμένο πλαστικό. Η ίδια σειρά προσφέρει και άλλες δυνατότητες, όπως η ανανεωμένη γυάλινη επιφάνεια slide-off μέσω της οποίας συλλέγονται εύκολα τα έγγραφα μετά τη σάρωση αλλά και η έξυπνη διαχείριση δίσκου εξόδου, που εμποδίζει τη διαρροή χαρτιού όταν αυτός είναι γεμάτος.

HP Smart Tank

Smart-Tank.jpg?mtime=20200124141850#asset:163049

Για το τέλος, αφήσαμε τους HP Smart Tank. Εδώ, προσφέρεται μια τεχνολογία ενσωματωμένου δοχείου μελάνης, σχεδιασμένη για χρήστες με πολυάριθμες ανάγκες εκτύπωσης στο σπίτι και το γραφείο. Τι ξεχωρίζουμε; Τη δυνατότητα να εκτυπώσει κάποιος 18.000 μαύρες και 8.000 έγχρωμες σελίδες άμεσα, με το άνοιγμα του κουτιού, χωρίς καμία διακοπή. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κατασκευαστή, τα μελάνια που παρέχονται στη συσκευασία προσφέρουν εκτυπώσεις έως και για 3 έτη.

Το δοχείο διαθέτει αυτόματο αισθητήρα που ειδοποιεί τον κάτοχο του μηχανήματος πριν τελειώσει η μελάνη, ενώ προσφέρονται και εδώ έξυπνες λειτουργίες, όπως ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 35 σελίδων, τα Smart Tasks και η εύκολη αντιγραφή ταυτότητας, που επιτρέπει στους χρήστες να αντιγράψουν εύκολα και τις δύο πλευρές μίας ταυτότητας σε μία σελίδα.

Εν κατακλείδι

Προς το τέλος, θα πρέπει να πούμε πως η HP προσφέρει 3ετή επέκταση εγγύησης υπηρεσιών HP (περιλαμβάνει τη βασική εγγύηση υπηρεσιών HP 1 έτους και 2 επιπλέον χρόνια εγγύησης υπηρεσιών - με την προϋπόθεση μιας απλής εγγραφής, εντός 60 ημερών, από την ημερομηνία αγοράς του επιλέξιμου εκτυπωτή). Παράλληλα, προσφέρεται επέκταση εγγύησης υπηρεσιών HP (για HP Ink Tank / HP Smart Tank), που περιλαμβάνει τη βασική εγγύηση υπηρεσιών HP και επιπλέον 1 χρόνο εγγύησης υπηρεσιών. Προϋπόθεση, κι εδώ, η εγγραφή εντός 60 ημερών από την αγορά.

Έχουμε να κάνουμε με τρεις σειρές εκτυπωτών, με χαρακτηριστικά που έρχονται να βοηθήσουν τον επαγγελματία στις εργασίες εκτύπωσης και σάρωσης. Με δυνατότητες που στοχεύουν στο να πάνε μια (παραδοσιακή) αγορά παραπέρα, επενδύοντας σε λειτουργίες και χαρακτηριστικά που κάνουν την εργασία του κατόχου πιο εύκολη, αποδοτική και οικονομική. Σε μια κοινωνία που στοχεύει να εξελιχθεί σε «paperless», οι εκτυπωτές και η καινοτομία γύρω από αυτούς αποκτούν διαφορετική σημασία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr