NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιταλία απειλεί την Facebook με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ιταλία απειλεί την Facebook με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ

Η ιταλική Αρχή για θέματα ανταγωνισμού (ICA) ξεκίνησε νομική διαδικασία κατά της Facebook, υποστηρίζοντας ότι ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων δεν τήρησε τους όρους σχετικά με τις πρακτικές των δεδομένων, όροι που τέθηκαν το Νοέμβριο του 2018.

Σε δήλωσή της, η ICA αναφέρει ότι η διαδικασία μη συμμόρφωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του ότι το Facebook απέτυχε να συμμορφωθεί με τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ακατάλληλες εμπορικές πρακτικές κατά την χρήση δεδομένων χρήστη.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας είχε επιβάλλει δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Η ICA δήλωσε στη συνέχεια ότι το Facebook «παραπλάνησε» τους χρήστες που άνοιγαν λογαριασμό λόγω «ανεπάρκειας και μη άμεσης ενημέρωσής τους κατά τη δημιουργία του λογαριασμού, όσον αφορά στο ότι τα δεδομένα που παρέχουν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς».

Σε δήλωση τον Νοέμβριο, η ICA ανέφερε ότι η Facebook είχε υιοθετήσει μια «επιθετική πρακτική» στην άσκηση «αδικαιολόγητης επιρροής» σε εγγεγραμμένους χρήστες που αντιμετωπίζουν χωρίς «ρητή και εκ των προτέρων συγκατάθεση» τη διαβίβαση των δεδομένων τους από το site σε τρίτους για εμπορικούς σκοπούς.

Οι ιταλικές αρχές δήλωσαν την Παρασκευή ότι το Facebook δεν έχει δημοσιεύσει μια «διασαφήνιση τροποποίησης» στον ιταλικό ιστότοπο, την εφαρμογή και στην προσωπική σελίδα κάθε εγγεγραμμένου Ιταλού χρήστη, όπως της είχε ζητηθεί πριν από 14 μήνες.

Με πληροφορίες από Financial Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr